Ga naar de inhoud

Did you threaten…

Mijn bavo-centrisme begint zo onderhand ziekelijke vormen aan te nemen, zozeer dat bij de links (zie links) de categorie ‘Buitensteeds’ is opgeheven. Voorheen stond daar onder meer Zezunja, een van de weblogs waar ik het graagst ga buurten.

Daar zag ik gisteren een video-fragment van een BBC-interview van de formidabele Jeremy Paxman met oud-minister Michael Howard, waar ik zelfs na drie keer nog om moest schaterlachen.

Het komt van YouTube, maar vanavond nemen we niet de digitale snelweg, maar de toeristische route: eerst naar Zezunja, op het gemakkie rondkeutelen, dan het linkje naar Zezunja als Zomergast beklikken (15 juni), stukje lezen en dan pas naar Paxman.

(OK, eigengereide eigenheimers, klikken jullie dan maar gelijk hier en jullie hoeven hier wat mij betreft niet meer terug te komen.)

P.S. Jammer dat er op YouTube geen fragmentje staat van de grijns op het gezicht van Hans Ree, toen hij in zijn NRC-stukje ter nagedachtenis van oud Nederlands kampioene Fenny Heemskerk (16-6-’07) bij het stukoffer van wit schreef: ‘Heel lang is het vrouwenschaak gekenmerkt geweest door wilde agressie in situaties waarin het niet nodig was.’

6 reacties op “Did you threaten…”

  1. Hxc3xa8 wat een gezellige reclame. Enne… ik ben natuurlijk ook wel erg buitensteeds inmiddels, onnavolgbaar zou ik bijna zeggen. 😉
    Dank je wel.

  2. Marius (red. RaDa)

    @Zezunja: Graag gedaan! Van stille bewondering is nog nooit iemand beter geworden…

  3. Paxman is inderdaad formidable. Ik herinner mij het interview met John Major (niet op YouTube gevonden helaas) waarin Paxman vraagt: “Prime Minister, why are you lying?”. Eveneens een klassieker :-).

  4. Die grijns op het gezicht van Hans Ree verbleekt waarschijnlijk bij de minzame glimlach die Judith Polgar moet hebben getooid toen zij de uitspraak van Jan Hein Donner over vrouwenschaak hoorde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *