Ga naar de inhoud

Tassenroof

Eastpak-dieven hebben het afgelopen weekend meedogenloos toegeslagen in de regio; naar een eerste schatting werden alleen al in Haarlem enkele honderden vlaggenmasten ontdaan van hun tassen.

Een politiewoordvoerder spreekt van gecoördineerde acties, vermoedelijk het werk van Oost-Europese bendes, die hele wijken uitkammen. Saillant detail is dat de criminelen pukkels en aktetassen ongemoeid lieten. Hij vermoedt dat de gewildste modellen in landen als Albanië of Roemenië worden gereinigd en overgespoten. Deze doen op de zwarte markt al snel €15 per stuk.

Volgens een andere theorie moeten de afnemers gezocht worden onder ouders van de huidige groep acht (die voor volgend jaar hadden gerekend op gratis schoolboeken).

De politie Kennemerland heeft inmiddels een waarschuwing doen uitgaan naar de collega’s in België en Duitsland, waar de examenuitslagen pas volgende week bekend worden gemaakt.

 

2 reacties op “Tassenroof”

  1. Ik neem aan dat dit een Raar(lems) grapje is! Wel constateer ik dat steeds vaker onze nationale 3-kleur, en trots, na zonsondergang (onverlicht) buiten blijft hangen! Dat heeft geen pas, temeer je dan des morgens onze vlag er bedruimeld en bedauwd, sombertjes bij ziet hangen. Weet men dan niet meer dat je optijd de vlag binnen dient te halen en ‘s morgens, bij voorkeur na de thee én met een geldige reden, pas weer buiten mag hangen?

  2. Even afgezien van het feit dat de meeste mensen een vlaggenstok en geen vlaggenmast hebben, het resultaat van mijn rituele fietsrit langs de Lorenzkade (Pijlslaan-Piet Heinstraat)van hedenochtend.

    4 vlaggen met tassen; 1 met Eastpak, 1 met plastic tas van AH, 1 met een oude nepleren zwarte boodschappentas, en 1 Surinaamse(!) vlag met pukkel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *