Ga naar de inhoud

Mythe

Wordt het niet eens tijd de economische geschiedenis van Nederland te herschrijven? Want die transformatie van agrarische naar industriële en dienstverlenende natie, daar kunnen we zo onderhand toch onmogelijk nog aan vasthouden?

Het is een mythe. We hebben de akkers alleen een verdiepinkje hoger gelegd en de landarbeiders werken nu binnenshuis, waar het niet zo waait en regent. De ‘urbanisatie van de landbouw’ zou ik dit nog niet tot de leerboeken doorgedrongen verschijnsel willen noemen. Voor wie er nog niet in gelooft, levert de politie dagelijks nieuw bewijs.

Eens boeren altijd boeren.

 

4 reacties op “Mythe”

 1. Marius (red. RaDa)

  @Richard: Ik heb nog geen krant gezien vandaag. Was het geen hennep maar snijbiet?

 2. @Marius:
  Nou het ging dus niet om een hennepplantage IN het café, (wat natuurlijk best wel gezellig was geweest, beetje bier drinken, beetje blowen tussen het struweel), maar om een erboven gelegen woning.

  Eigenlijk staat welbeschouwd IN het originele bericht BOVEN en BOVEN het originele bericht IN. Misschien dat de origginele verslaggever in kwestie ook een tijdje BOVEN is geweest?

 3. Wie ooit een Wietplantage in actie heeft mogen aanschouwen weet; dit is “High” tech in optima forma. Als ware intensive care patiënten liggen de plantjes aan het infuus.

  Lampen geven licht op een tijdstip en kwaliteit die geen zon kan evenaren. Ventilatoren en koolstoffilters voorkomen permanente vergiftiging van mens, dier, en plant.

  Deze fusie van Wageningse kennis, Hollandse koopmansgeest, en een Delfse student met geldgebrek een schoolvoorbeeld van Nederlandse industrialisatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *