Ga naar de inhoud

Rattigheid

Iemand hier nog geteisterd vandaag? Niemand? Nee, zeker weten van niet!?

Ik dring maar even aan, want soms word je geteisterd zonder dat je er erg in hebt. Neem mij nou.

‘In Haarlem lopen de ratten in groepjes over straat’, stond gisteren in De Pers (26-06)

Voordat ik verder lees of zoiets met een korreltje zout voor zoete koek slik, ga ik eerst even na wanneer ik voor het laatst een rat zag die níet op de schouder van een bleek punkmeisje balanceerde.

Om van groepjes maar te zwijgen. Groepjes?!? Giechelende wilde ratten bij afvalcontainers die voorbijgangers bespotten? Mollige vrouwtjesratten, gearmd? Jonge ratten die uitgelaten door de straten slierten, rattenpolonaises, ratten in slagorde…?

Kom nou, misschien in van die asotone achterstandswijken met buitenlandse vuilnismores omdat ze in Schalkwijk de Verlichting nooit hebben doorgemaakt en ze er halal slachten, was mijn eerste Volksempfinden.

Het is hier! In de keurige Kleverparkbuurt! De ‘geteisterde Kleverparkbuurt’!!

Inmiddels heb ik bij RTV Noord-Holland de reportage bekeken… Onder de hele buurt lopen (pal onder plavuizen en duur parket) gangenstelsels waar de metro van Moskou niets bij is en waar de RaDa burelen zonder waarschuwing vooraf op de rampenzender pardoes in kunnen verdwijnen.

De gemeente Haarlem deelt alleen rattensnoepjes uit, als zoethoudertje, zoethouderje voor de menselijke bewoners, wel te verstaan – en lijkt niet te beseffen dat 750 jaar citymarketing in één machtige klap teniet wordt gedaan als hier de builenpest uitbreekt.

Het zal dus van de burgers zelf moeten komen. Weet iemand een goede, betaalbare fluitleraar voor me?

.

5 reacties op “Rattigheid”

 1. Stukjes waarin staat dat die ratten vooral afkomen op verkeerd geplaatste afvalbakken kun je toch niet serieus nemen…

  Fluiten kan ik je wel leren – komend weekend?

 2. Wat een merkwaardige en uiterst generaliserende opvatting over Schalkwijk.Misplaatst vind ik. Ik woon in Schalkwijk en heb nog nooit van mijn leven eten op straat gegooid. Ellende in welke vorm ook houdt zich gelukkig niet altijd aan welstand.
  Amma

 3. Marius (red. RaDa)

  @Amma: Merkwaardige en uiterst generaliserende opvattingen zijn een specialiteit van het huis!
  In dit geval ging het me niet zozeer om Schalkwijk (sommige van mijn beste vrienden wonen in Schalkwijk!) als om mijn verbazing dat mijn eigen suffe wijk tot rampgebied was uitgeroepen.
  De zin over Schalkwijk is zo krom en onlogisch dat ik veronderstelde dat niemand hem ernstig kon nemen. Nou ja, hopelijk ligt u er niet van wakker en excuses voor het ongemak!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *