Ga naar de inhoud

Dames Welkom

De komende dagen bivakkeert uw RaDa-redacteur als verslaggever bij het Nova College Schaaktoernooi. Publiek is daar welkom (gelieve wel buiten een straal van 50 meter van mijn werkplek te blijven). Je hoeft beslist geen kenner te zijn om van de schaaksfeer te genieten. De huisdichteres is ook wel eens geweest.

Manlief schaakt

tussen honderd meneren
die zich het zweet
van het voorhoofd vegen.

In vergaande staat van verovering
plukt wit weer een stuk
van het bord.

Met mijn drie blote borsten
zou ik hier nog
geen aandacht
weten te trekken.

Met bier in mijn hand
ga ik bij de vrouwen zitten
die ook – even – naar hun schaakman
hebben gekeken.

Vrouwen die mannen niet begrijpen:
dat is heel gewoon
en gezellig

3 reacties op “Dames Welkom”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *