Ga naar de inhoud

Terug en weg

Hij is terug!

Gereputeerde Gedeputeerde Ton Hooijmaijers (VVD) van mijn favoriete dichtstbijzijnde provincie, de provincie Noord-Holland, weet de laatste week na een korte mediastilte de koppen weer te halen en dat doet het RaDa deugd en Ton zelf ongetwijfeld ook.

Vrijdag meldde Grote Broer het HD dat er bij het Provinciehuis aan de Dreef twee kantoorvilla’skomen in plaats van lelijke nieuwbouw.

Ton H.: “De villa’s komen op de plek van de huidige kantoorflatjes in het park. Omdat ze kleiner zijn, ontstaan er meer zichtlijnen tussen de Griffietuin en het Frederikspark.”

Extra zichtlijnen! En we worden nog meer verwend! Versailles kan zijn borst nat maken. Want Ton (‘la province, c’est moi’) Hooijmaijers wil behalve die extra zichtlijnen ook nog een fontein in het Frederikspark.

“Er was daar ooit een bron. Dat water moet je gebruiken voor een mooie fontein, die wij wel willen betalen.”

De Verzamelde Kritische Raarlemmers: “Wíj… wíj …? Een sigaar uit eigen…”

Hou nou eens op, jullie, altijd dat eeuwige gevit! Largesse, een ander woord heb ik niet voor zo’n royaal gebaar à la Louis XIV t/m XVIIII! Wees blij dat wij fonteinarme Haarlemmers hier een Gedeputeerde hebben die overal in zijn provincie de bronnen weet te zitten, dankzij zijn wichelroede of gewoon, omdat hij van zichzelf een fountain of knowledgeis. Kom daar in Brabant of Overijssel eens om. En bovendien, ik vind dat zó ordinair, zó min – natrappen naar RaDa’s knuffelgedeputeerde net nu die is afgereisd om onze belangen in het verre Shandong te behartigen en te pleiten voor…

De Verzamelde Kritische Raarlemmers: “Hij is weg!?”

Ja, er moest dringend door een hoogwaardigheidsbekleder van bovenmodale importantie worden gepleit voor een businesspaviljoen in Qingdao bij de Olympische zeilwedstrijden. De meest aangewezen persoon was …

De VKR: “Verleden jaar zat ie ook al in China, toch?”

Beginnen jullie nou weer met die vuige insinuaties? Ja, vorig jaar was hij óók in China. Nou én, het zou wat! Overigens, Gedeputeerde Hooijmaijers pareert die voorspelbare kritiek van jullie trouwens moeiteloos, hoor. “Eén contact is geen contact in China”, zegt hij.

Eén contact is geen contact, ja? En hij kan het weten want hij gaat heel vaak naar China en dit jaar neemt hij ook nog een speciaal samengesteld boek mee over afvalverwerking, want ze komen er daar zonder ons van geen kanten uit met de milieuvervuilingsproblematiek.

Voor wie het interesseert, het boek heet ‘Introduction to the Environmental Know-How and Solutions

De VKR: “Dat Engels is zo krom als kroepoek!”

Dat was de laatste druppel! Het is goed met jullie! Ik kap ermee voor vandaag. Ga maar naar zijn weblog als jullie oprecht belang stellen in de provinciale politiek in de driehoek Haarlem/Peking/Saba.

.

7 reacties op “Terug en weg”

 1. Zou meneer Hooijmaaijers net zoveel verstand hebben van de orgaanhandel in China waarbij met name leden van de Falun Gong onvrijwillig als donoren dienen, als hij heeft van die vreselijke ziekte die, zoals hij ons leert op zijn log, niet alleen homosexuelen treft ? Misschien zou elke cent die geïnvesteerd wordt in China ook uitgegeven moeten worden aan het verbeteren van de mensenrechtensituatie daar. En dán mag hij wat mij betreft champagne drinken in zijn zeilpaviljoen tot hij er vrolijk van wordt.

 2. Ik dacht dat die lui van de provincie juist alleen maar bezig waren om de oerhollandse zichtlijnen te reduceren tot vóór je op de snelweg en áchter je.

  Ik bedoel hun enige bestaansrecht lijkt mij om iets te doen aan de fraaie glazen lintbedrijving, geluidswallen en bilboards die je inmiddels door heel Nederland kunt zien? En precies dat laten ze na!

  Coordineren tussen al die idiote gemeentes horen ze te doen, maar in plaats daarvan gaan ze in CHINA! vertellen wat ze aan het milieu moeten doen en een beetje zeilen…?

 3. Als Ton dan ook maar centen uittrekt om de fontijn achter hekken te plaatsen danwel de hangjongeren een cursus ‘afvalbakken’ aanbied (partijgenoot Verdonk weet daar alles van, las ik vandaag)want fontijnen trekken hangjongeren aan. Zondag j.l. constateerde ik groepen jeugd bij het Hildebrand monument en die hebben toch een hoop weg te gooien! Mijn favoriete kunstwerk, de Zonnevechter, staat sinds jaren al helaas in zo’n bak water en dat ziet er ernstig shabby uit.

 4. @ Cees ; mijn zoon stond afgelopen zondag ook in de bak water bij de zonnevechter, dat vrolijkte het beeld in zijn geheel enorm op.

 5. Een fontein! Daar ben ik voor. En een beetje een megalomane graag met 2.000.000 liter water. De kosmopolitische Haarlemmer zal zijn reflex niet kunnen bedwingen en er zijn flessen afwasmiddel in leeg spuiten. Schuim zal bezit nemen van het Frederikspark!

 6. “Er was daar ooit een bron. Dat water moet je gebruiken voor een mooie fontein, die wij wel willen betalen.” Aldus afgevaardigde Hooijmaijers.

  Niemand zal betwisten dat er van 1895 tot 1935 op het Frederikspark een brongebouw heeft gestaan. Dit “mini Kurhaus” betrok zijn geneeskrachtige “”staalwater” echter van een 8 kilometer verder gelegen bron aan de ijweg in Vijfhuizen.

  van de bron naar het Kurhaus werd een ijzeren pijpleiding aangelegd, helaas werd het kuren geen succes; het bronwater is na toevoeging van koolzuur onder de naam “Hollandiawater” nog lange tijd verkrijgbaar geweest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *