Ga naar de inhoud

Humeurindex

De ontwikkeling van de humeurbarometer is volgens nog onbevestigde geruchten voor onbepaalde tijd stilgelegd. Projectleider Frija Zwetsloot van de gemeente Haarlem weigert vooralsnog zich uit te laten over de oorzaken en de vermoedelijke duur van de malaise, maar het is een publiek geheim dat de problemen schuilen in de onderlinge verstandhouding binnen het onderzoeksteam en de extreme condities waaronder de afgelopen periode moest worden gewerkt.

Een TNO-medewerker, die anoniem wenst te blijven, wil dat desgevraagd wel toelichten: “Wat wij hier de afgelopen weken over ons heen hebben gekregen, tart iedere beschrijving. Als het niet plenst, dan hoost het – dat is punt één. En daar staan wij dan in, acht uur per dag, zeiknat, klappertandend, op het tochtige Kennemerplein, om met onze hightech apparatuur de startsnelheid van optrekkende auto’s te meten en fuck you’sen opgestoken middelvingers te turven van al die galbakken die momenteel gedeprimeerd het land ontvluchten. Ze rijden jou liever een voet af dan dat ze een paar minuten later in de file op de Route du Soleil staan. Gallisch word je ervan… En die fietsers zijn al net zo opgefokt! In twee weken heb ik geen glimlachje gezien.

Op zich zou het allemaal nog net te harden zijn, als hier tot overmaat van ramp niet ook nog eens van die psychologen van de Vrije Universiteit rondliepen. Wat een mafkezen zijn dat!!

Ik wil het niet nodeloos technisch maken, maar wij werken hier aan de Nieuwe Haarlemse Humeurindex, de NHHI… Met die term bent u vertrouwd? Nou, de heren hadden eerst een testversie in elkaar gedraaid, de VHHI – die ‘V’ staat voor ‘Voorlopige’ en ze hadden bedacht dat ze die leuk op ons TNO-ers konden ijken.

Dus elke keer als ik door iemand ben beledigd of bespuugd, schiet er zo’n schertsfiguur van de VU onder zijn abri vandaan om mij te vragen hoe ik mij voel: euforisch, opgewekt, matig, chagrijnig of suicidaal. En als je dan roept: “Krijg de schijt, jij!” glimlachen ze dankbaar. Dan weten ze genoeg en kruisen iets aan op een lijst. Tot nu toe is het bij kleine incidenten gebleven – een blauw oog of een gebroken bril, dat werk – maar ik sta echt niet langer voor mezelf in…”

Geconfronteerd met deze uitlatingen, zegt projectleider Frija Zwetsloot: “Mochten ze een grond van waarheid bevatten, dan bewijst dat eens te meer de urgentie van de invoering van de Humeurindex. Maar belt u mij later terug. Ik ben nu echt in een takkenbui.”

.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *