Ga naar de inhoud

07-07-07

’07-07-07: datum als ezelsbrug voor trouwdag.’ Als dat voor zes mensen geldt dan zijn dat wel Niels en Paula, Dyana en John en niet te vergeten Arjan en Lakshmi om maar eens drie trouwsetjes te noemen die Grote Broer het HD vandaag na hoogwaardig, intensief journalistiek speurwerk vast wist te nagelen op de voorpagina van het regiokatern.

Het RaDa vindt de zeven zeven zevenmanie typisch iets voor kom kom kommertijd en doet er principieel NIET aan mee. Hoezo geheugensteuntje!?! De beste manier om je trouwdag te onthouden is hem één keer te vergeten! Die is helaas niet van mijzelf maar van Richard Burton of Elizabeth Taylor of van heel iemand anders.

Wie zin heeft om het uit te zoeken kan wellicht hier beginnen; zelf heb ik geen tijd, ik moet 777 ballonnen opblazen voor het fuifje van iemand die op 7 juli geboren/ gebaard werd omdat haar moeder bang was dat ze anders haar verjaardag niet kon onthouden.

.

5 reacties op “07-07-07”

 1. @Ben er weer: Ja, het is maar wat je poëtisch wil noemen….

  Neem nou de reeks van natuurlijke getallen, in het geschreven Nederlands ook als “hoofdtelwoorden” weer te geven. Op de eerste plaats staat dan op de eerste plaats een 0 en niet een 1. In den beginne was het woord en dat woord was dus nul.
  1 staat dus op de 2e plaats met als gevolg dat 777 op 778-ste plaats staat. Als je je huwelijk wil vieren moet je dat zodoende een dag later doen; pas dan is het 07-07-07.

  Ik hoor wel als ik het fout heb; dan ben ikzelf 1-0.

 2. Een vriend van mij kreeg zijn eerste kind op 8-8-88. Zijn achternaam is van Gammeren. Met een sardonische grijns onthulde hij mij de naam van zijn zoon, “Warre”.

  Warre van Gammeren, geboren acht acht achtentachtig. En nu maar hopen op een klein spraakgebrek sprak hij verwachtingsvol.

 3. @H Sloos: Warre van Gammeren is nu bijna 19 (als ik het goed uitreken)… Is dat kleine spraakgebrek ooit aan het licht gekomen? (Overigens wel een ietwat sadistisch aangelegde vader, als je het mij vraagt…)

 4. Nou, zo was het niet helemaal. Mijn geboorte was een eigen initiatiefje. Ik meldde mij ter uitdrijving terwijl mijn moeder stond te strijken. Dat mocht ze nog even afmaken. Nog bedankt voor de 777 ballonnen. De gele zweeft nog , de andere twee hebben de geest gegeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *