Ga naar de inhoud

Kont gekeerd

Een niet mis te verstane waarschuwing aan al die miljoenen Nederlanders die dezer dagen huis en haard lichtzinnig verlaten, vinden wij in Grote Broer het HD (7-7-’07). Lees de ingezonden brief van deze oppassende Zandvoorter, die bij thuiskomst zijn eigen Zeeweg niet meer herkende: er is daar nu een busbaan en voor auto’s resteert slechts de linker rijstrook.

‘Wat ik nou meemaak. Tijdens mijn afwezigheid van de week, heeft een of andere onwijs nu echt van de Zeeweg tussen Zandvoort en Bloemendaal een dodenweg gemaakt. In plaats van verbetering hebben ze nu zo een verkeersonveilige situatie veroorzaakt. Iets dat zeker weten mensenlevens gaat kosten. En dat allemaal omdat het Zandvoortse en Bloemendaalse gemeentebestuur elkaar het leven zo zuur mogelijk proberen te maken. Bekeuringen bij tientallen gaan vallen, financiële terreur van de overheid, althans met diens goedkeuring.

Wij worden thans door hen als vee behandeld en hebben straks totaal geen inspraak meer.’

Het aardige van ingezonden brieven is dat je je onwillekeurig een voorstelling maakt van de schrijver: achtergrond, uiterlijk, auto, leeftijd, kinderen, roker of niet-roker, wel of geen snor/baard, enz.

Zo ook bij deze man, alleen zie ik hier bovendien voor me hoe hij zijn brief opstelt – venijnig rammend op een klassieke typmachine, elke letter een gifpijl in het hart van ambtenaren en autoriteiten, die (slinks en onbetrouwbaar als ze zijn) toeslaan zodra hij even zijn kont heeft gekeerd.

Het stomme was, eigenlijk wist hij al van tevoren dat hij zich geen vakantie kon veroorloven. Nooit je waakzaamheid laten verslappen! Nog mazzel dat de brievenbus niet weg was gehaald toen hij zijn brief ging posten.

Waarschijnlijk heeft er iemand zitten slapen bij TNT.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *