Ga naar de inhoud

Internetborreltafel

Op het internetforum van Grote Broer het HD hakketakte men er weer duchtig op los de afgelopen week, met als meest geliefde onderwerpen het bekladden van hondenpoep met racistische leuzen (109 reacties) en natuurlijk het verplicht opruimen van moskeeën door de eigenaars (64).

Oh, ja… sorry, nou jullie het zeggen…

Voor de harde kern van deelnemers maakt het onderwerp trouwens helemaal niets uit, hoor: of je nou een piepkuiken of een marmot in een krokodillenpoel gooit…

Gezien het niveau van de reacties vraag ik me zo onderhand af waarom het Haarlems Dagblad die arena voor verbale vechtsport beschikbaar stelt. Wie zit er te springen om Geen Stijl dépendance Kennemerland?

*********

Relativeringsvermogen bestaat trouwens wel degelijk onder HD-lezers. In een ingezonden brief (18-7-’07) komt ene J. van der Vlugt sr. terug op het interessante artikel van John Oomkes over het Westelijk Tuinbouwgebied, waar men nog de oude oppervlaktemaat ‘roe’ hanteert.

Een roe zou 3.76 x 1 meter meten volgens Oomkes; Van der Vlugt (afkomstig uit een tuindersgezin) corrigeert dat (het is 3.76 x 3.76 – een hectare is 700 roe) en besluit zijn brief met een even kromme als sympathieke zin:

‘Niet dat ik de wereld voor een ramp behoed heb, doch slechts een onvolkomenheid heb recht gezet.’

Die ga ik uit mijn hoofd leren en bezigen, te pas en te onpas!

.

3 reacties op “Internetborreltafel”

  1. Eén middelbare Rijnlandse duim is 1 Inch(1″) 1″ = 25,4 mm. verder met de imperialisten en de maat van 12.

    1 voet = 12″ = 304,8 mm, 1 Roe(de) = 12 voet = 3,6576 meter 1 vierkante Rijnlandse Roe(de) is dus 13,38 (afgerond) vierkante meter.

    Zo passen er 747 Roe in een hectare. Eén hectare is dus 1 Boeing, althans in Rijnland, en gemeten bij 20 graden Celsius en een luchtdruk van 1000 hectoPascal .

  2. Als ik zo die reacties bij Grote Broer een beetje door lees, rijzen de haren mij te berge. Niet alleen inhoudelijk maar vooral ook qua taal. Hier moet de roede overheen (Rijnlands of Freudiaans of niet). Hoe heet ook alweer die ziekte die woorddelen die gewoon moeten worden aaneengeschreven als losse woorden worden geschreven? Zoals “mos kee” of “de gemeente lijken ambte naren moeten in grijpen en de over last van de hond en poep aan pakken”. Goed ik chargeer enigszins maar kijk die reactiesermaareensopna!

  3. Lezen jullie grote broer dan nog steeds?
    Hier bij het RaDa, daar kom ik tenminste het echte nieuws tegen! Ik heb het abbonnement aljaren gestopt. De “razende” reporters van mijn geliefd RaDa zien tenminste wat er echt leeft binnnen de ‘Haarlemsche” gemeentegrenzen. Bij deze wil ik een eeuwig abonnement. Maar kan ik het wel via mij voor de belasting onbekende buitenlandse rekening laten lopen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *