Ga naar de inhoud

Heraldiek

En dat dan over 300 jaar de Werkgroep Geveltekens van de Vereniging Haerlem geen steen op de andere laat staan om toch maar te achterhalen welke notabele aan het begin van de 21e eeuw zijn domicilie achter deze gevelsteen aan het Spaarne had…

 

Misschien dat de ikonografen er tegen die tijd hun tanden op stuk bijten (basketbal, een microfoon?), maar voor ons is het een eitje natuurlijk!

De met zijn initialen aangeduide NOS-coryfee zit vandaag in Montpellier, dus ik durfde die foto wel te maken.

.

7 reacties op “Heraldiek”

  1. De rest kan ik wel duiden, maar waar slaat dat aambeeld op? Dat hij flink tekeer kan gaan tegen niet-sportliefhebbers misschien?

  2. @Lidia: Smid(se) -> smeden -> Smeets zou ik zo denken (net als jij?).

    @Marius: Ik heb weer moeite met die gevederde spermatozoïde; een staartje is toch voldoende? En om er een microfoon in te zien vind ik ook wel heel bijzonder. En dat andere tableau: ziet ze vliegen?… loopt met molentjes…?

  3. Jaja, Ettertje is er nog steeds! Ik heb ooit in de oertijd (1970-1975,wel eens tegen hem mogen ballen. Hij had in die periode al een beetje de pee in, want onder het netje was ik ik als 50 kg zwaar klein Ettertje, hem steeds te slim af. Ach hij had toen al moeite om het gewicht op peil te houden hehehe Toch groet hij mij nog wel zeer beleefd. En zijn gezichtsuitdrukking spreekt boekdelen. Je ziet ‘m denken: “Is dat niet…?”

  4. @Ron: In de topsport gaat het om de details, waartoe ik die 60 kilo verschil ook reken. Altijd weer leuk trouwens als je er nog steeds bent!

  5. Die gevederde spermatozoïde vind ik wel op zijn plaats: hij was perslot een gewild spermadonor.

  6. Die veer bij de micofoon slaat ongetwijfeld op het schrijven dat de de heer Smeets ook pleegt te doen. Veel leuke verhalen ‘achter’ de sport.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *