Ga naar de inhoud

Straatjournaal

Het gaat minder met de daklozenkranten, hoorde ik op het RTL-nieuws; zo houdt Impuls (Gelderland) op te bestaan. Straatjournaal (NH) doet het bedrijfsmatig gelukkig nog wel goed, staat in het julinummer, en biedt ook veel lezenswaardigs.

Het uitgewogen in memoriam van Andries Heyboer (1953-2007) bijvoorbeeld. Ik kende Andries niet, maar de twee pagina’s die Bert Voskuil aan hem wijdt, nemen je voor de kunstenaar/dronkaard in: iemand die als hij slecht bij kas zit het Carlton Square insluipt en in de linnenkamer slaapt, en in datzelfde hotel als hij net een schilderij heeft verkocht een luxe kamer boekt. De passages over de (non-)relatie met Heyboer père snijden je door de ziel en roerend zijn de dierbare herinneringen die bloemenman Nico ter Metz aan zijn vriend bewaart.

Klik om de eerste nieuwsgierigheid te bevredigen eerst even naar ‘Opdrachten-Heyboer’ bij fotografe Yoshina Davelaar(een stadgenote, stadgenoten!) en koop morgen die krant, zou ik zeggen.

******

“Eén gaap zegt meer dan duizend woorden.”

(Duit in het zakje van de huisdichteres toen het gesprek over tegeltjeswijsheden gisteren even inzakte.)

.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *