Ga naar de inhoud

Camerawerpen?

In Tommy Wieringa’s roman Joe Speedboot figureren de ‘Alles-Wordt-Minder-Mannen’, die vanaf hun bankje op de rivierdijk (‘fietsen op de standaard ernaast’) het leven in het dorpje Lomark van voorspelbaar misprijzend commentaar voorzien.

Het RaDa mag geen hangplek voor AWM-mannen worden, het RaDa mag geen hangplek voor AWM-mannen worden, prent ik mezelf de laatste tijd regelmatig in, terwijl ik met de wijsvinger op de backspacetoets reactionaire alinea’s zit te wissen.

En daarom ga ik hier niet jammeren dat ik het achtjarige zoontje dat ik niet heb en niet hoef, gisteren niet mee had kunnen nemen naar de streekderby Telstar- FC Haarlem omdat de door de politie verplicht gestelde bus-combi die de vijf kilometer tussen Haarlem en Velsen zou overbruggen (geschatte kosten €25 p.p.) door Haarlem-supporters werd geboycot; of kniezen dat ik het joch zelfs niet mee had kunnen nemen naar de stadionpoort om even naar de oehhhhhs en aaaaahs van het publiek te luisteren: de omgeving van Schoonenberg was gisteren een APV-gebied.

Wat wél had gekund: ons samen vermommen als Telstar-aanhangers en dan een plaatsje zoeken in het hol van de leeuw onder een geïmproviseerd zeil op de door de brandweer op het laatste nippertje goedgekeurde noodtribune, om met 1200 anderen te zien hoe de armzalige wedstrijd in 1-0 eindigde na een penalty vanwege een onnodige handsbal.

En bij de ‘spreekkoren’ van de harde kern had ik dan mijn handen over zijn oren kunnen houden.

Wat ik me afvraag, hoe doen voetballiefhebbers hier in de streek dat met de achtjarige zoontjes die ze hebben en hoeven? Nemen ze die zonder een AWM-spier te vertrekken mee naar het NK camerawerpen?

.

1 reactie op “Camerawerpen?”

  1. Tja…het schijnt te verklaren zijn: “we hebben het te goed”, volgens berichten in toonaangevende kranten en bladen. Het is ‘verveling’ en dan gaan we gekke dingen doen. Zo ben ik aan het verhuizen (naar mijn Lief) en kwam maar liefst 6 oude camara’s tegen. 2 zijn er stuk en 1 is te oud en te mooi om weg te doen ( zo’n bekend merk (bij mij nu even onbekend) waar je nog van bovenaf in moet kijken) en 1 Nikon ligt er gewoon oud te worden en nog een paar anderen. M.a.w. ik mag misschien wel 4x gooien! De rest bewaar ik tot de volgende verhuizing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *