Ga naar de inhoud

Bij de Adriaan

Drie uur luisteren naar tweehonderd koorleden en musici, dat kan je de mensen en de sponsors niet aandoen, dachten ze bij de Stichting Haarlem Evenementen. Dat is een non-evenement. Maar wacht, als we die koren en musici nou eens op drijvende pontons zetten…

En het gáát gebeuren, beste Raarlemmers, nog negen nachtjes slapen of waken of wat jullie doen in jullie nachtjes. Op 1 september (dit jaar een zaterdag voor de verandering) worden tweehonderd zeewaardige koorleden in zwemvesten gesnoerd voor een speciaal concert op het Spaarne bij Molen De Adriaan.

Op het programma staat onder meer J.S. Bachs zelden uitgevoerde Pontonkantate (BWV 1128).

Het publiek staat op de walkant bij de Koudehorn (voldoende politietoezicht verzekerd) of deint op de eerste rang mee in zelf meegebrachte bootjes. Volgens organisator Henk Vijn is het een eenmalige gebeurtenis, maar tweemalig sluit hij niet uit: “… als alles goed gaat is het niet onmogelijk dat we het in 2009 nog eens doen.”

‘Als alles goed gaat…’

Dat geeft ten overvloede aan hoe spannend het allemaal nog kan worden!!! De orkaan Dean zou tegen 1 september moeten zijn afgenomen tot kracht 2 op de schaal van Beaufort, maar de meteorologen zijn in de war, dus…

Voor de massaal toegestroomde muziek- en evenementenliefhebbers maakt het niks uit trouwens. Want tweehonderd kwelende koorleden op slagzij makende, kapseizende en zinkende pontons… dat is ook niet verkeerd!

.

2 reacties op “Bij de Adriaan”

  1. De Pontonkantate heb ik altijd al eens willen horen! In 2009 is er een ‘Mega-evenement’ een samenwerking tussen de HISWA, SAIL en de Vaardagen waarbij Molen De Adriaan wordt rondgevaren op een tijdelijk Zwanenmeer in het Spaarne. KLM is sponsor. Helaas kan ik niet in 2009.

  2. Vanwege zijn ervaring met water zou je eerder een werk van George Frideric Handel op het programma verwachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *