Ga naar de inhoud

Bijbeppen

Er kwam cameratoezicht op Elswout nadat de papegaaienjongen daar een aantal jaren achtereen werden gestolen. En het hielp. Grote Broer het HD bracht vanochtend het heuglijke nieuws dat twee jonge ara’s dinsdag zijn uitgevlogen. Alleen zijn ze nu… uh… voortvluchtig. Wie ze ziet, wordt verzocht dat te melden.

Laat ik nou afgelopen dinsdag boven bakkerij Van Vessem in het Kleverpark “Krwaaaggg!” horen roepen. Rara avis, dacht ik meteen in vloeibaar Latijn en jawel hoor, daar vlogen twee forse papegaaien.

Moest ik ze nou aangeven, of niet? Op (*wijlen) de website van het Araproject lees ik evenwel dat één van de twee jongen door een hond te grazen is genomen en nadat hij bij het vogelhospitaal is opgelapt ins Blaue hinein is uitgezet, dus niet in de buurt waar hij werd gevonden. Niet zo snugger, want de jonkies hebben nog bijvoeding nodig. Dus als iemand “Krwaaaggg” hoort…

We moeten snel even bijbeppen, beste Raarlemmers: in de UIT bijlage van het HD (23-8-07) portretteert Nuel Gieles vakkundig café De Witte Zwaan. Ik zat daar op mijn favoriete terras tijdens Nuels werkbezoek en eendrachtig inspireerden wij een bezoekster tot, tot… ja, hoe zal ik dit impromptu noemen in alle valse bescheidenheid?

‘Twee schatten van heren / Hoek van terras / Ik wilde dat ik / één van hen was / Teveel bier / Nu een portie met kaas / Nooit was mijn leven / zo door en door dwaas.’

Eigenlijk moet ik ook nog nodig even volksmennen, want in Grote Broer staat een onwelkom bericht over het Marinehospitaal (zie ook hier) en die stadsboerderij aan de Zijlweg Zijweg die wordt gesloopt voor alweer een nieuwe AH-Erlebnis, dat hoeft voor mij ook niet. Help me herinneren dat ik daar venijnig op terugkom, beste Raarlemmers, nostalgomaan en boomvriendelijk als jullie allemaal zijn tot de laatste m/v!

In Joops Hotel aan de Oude Groenmarkt (nu eigenlijk Ambassador City Center Hotel) wordt t/m 26 augustus het BDO Chess Tournament gespeeld.

De lobby is een klein klokkenmuseum, de speelzaal lijkt van goud en in die gulden gloed zit onder anderen GM Karel van der Weide, die het HD na zijn nederlaag tegen Berelovich een kijkje in zijn ziel gunt: “Schaken is topsport. Ik ben al elf jaar prof, dat vreet aan me. Schaken is elke dag gas geven. Hoe lang kan ik dat nog opbrengen? Elke dag heb ik een functioneringsgesprek met mezelf en dat is niet altijd even positief.”

Terwijl Karel er door Berelovich werd afgeschoven in het pionneneindspel had hij het gevoel dat zestien miljoen mensen meekeken hoe hij werd ‘vernederd’.

Ik zal nooit meer naar schatten van grootmeesters kijken en denken ‘ik wilde dat ik een van hen was’.

.

5 reacties op “Bijbeppen”

  1. Ara’s pendelen al sinds jaren tussen Elswout en de Stadskweektuin aan de Kleverlaan. Van Vessem aan de Kleverparkweg ligt dan precies op de route.

  2. @joost: ik dacht dat je zou melden dat Van der Weide vandaag in 19 zetten had gewonnen. Maar dank voor de tip!

  3. Boer Stut is hier weggepest.
    ‘Koeien in de stad’, staat erbij.
    ‘Runderen op het stadhuis’, zeg ik daarop.

  4. Pek en veren!

    Mijn voltallige verhuisploeg hoorde in de bomen, t.o. mijn inmiddels verlaten appartement in het centrum, papagaaien papagaaien dat het een lieve lust was. Helaas konden we hen niet zien. Het HD vermelde ook nog dat ook deze keer 3 nestrovers-met-ladder waren weggestuurd. Weggestuurd!!! Dit is Nederland vandaag lieve mensen; geen pek en veren, geen schandblok op de Grote Markt (rotte eieren en tomaten), geen arrestatie, geen werkstraf van 100 uur op de boerderij …van Stut bijvoorbeeld. Helemaal eens met Willemien, deze man is weggepest door het geheel legaal zittende Stadsbestuur: Schande! En dat terwijl de als woonwagenbewoners vermomde villabewoners (Waarderpolder) een mooie plek krijgen toegewezen (het voormalige NZH-terrein aan de Leidsevaart) om daar als voorgetrokken burgers hun ‘prachtige’ villa’s te kunnen bewonen pest hetzelfde bestuur een eerzame boer zijn huis uit, en voor wat???? : AH. En ook deze gezagsdragers worden niet aangepakt, ook niet door mij want ik ga gewoon met vakantie 1 september ipv dat ik op 2 september mijn ongenoegen uit op een PvdA-receptie in het Kenaupark.Welke boerderij volgt? Ik ken er nog één aan het Spaarne (Waarderpolder), hoe heet’ie ook weer? Met die prachtige treurwilg en pittoresk schuurtje ernaast. Dat kan een stuk economischer! Grond is duur en brengt veel op: Weg ermee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *