Ga naar de inhoud

Zelfreinigers

Die valse Mabel heeft op Wikipedia vlekjes uit haar verleden zitten Wisse (gevonden woordspelingen a.u.b. niet terugbrengen naar de rechtmatige eigenaar).

Dat meldde de NRC gisteren en die krant wist dat weer dankzij de Wikiscanner, een door een 24-jarige Amerikaanse student ontwikkeld software-programma, dat IP-adressen van anonieme Wikipedia-contribuanten koppelt aan de instellingen waaraan zij verbonden zijn.

Ineens beschijnen onbarmhartige zoeklichten diegenen die tot dusver ongestoord hun cosmetische operaties konden uitvoeren: de CIA, het Vaticaan, Exxon, Scientology en ga zo maar door. En er is ook al een speciale website, waar je zulke blazoenpoetsers en zelfpimpers kunt aangeven, uit morele verontwaardiging of lekker uit leedvermaak.

In haar NRC-artikel noemt Marie-José Klaver onder de actiefste Nederlandse editors ook de gemeente Haarlem. Dat moet om eerherstel voor Laurens Janszoon Coster gaan, flitste het door mij heen, er wordt kennelijk tot op het hoogste niveau hard aan gewerkt! Of zouden ze…

Maar nee: ‘Vanuit het domein van de gemeente Haarlem bijvoorbeeld werden 140 wijzigingen in artikelen over het Frans Hals Museum, de zangeres Alisson Kraus (sic) en het muziekgenre Black Metal doorgevoerd.’

Nou ja, breed georiënteerd zijn onze ambtenaren in elk geval wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *