Ga naar de inhoud

Doorboren

Ik heb er weer eens een onvervuld verlangen bij, hoor! 

Voorafgaand aan de sloop van het gebouw waar ik werk, zouden bodemmonsters worden genomen. Dwars door de vloer heen. Ik had me er een helse voorstelling van gemaakt: ruigharige bruten uit voormalige veenkoloniën in T-shirts met ‘Oost west, as best’ erop, die al het leven tot in de verre omtrek uitroeiden met hun massieve herrie en reusachtige wolken fijn en minder fijn stof.

Nadat ik een uurtje ongestoord dagelijkse dingen had zitten doen, wilde ik koffie. Naast de trap zat een onooglijk mannetje in blauw overall zijn eigen dagelijkse dingen te doen. “Dag, onooglijk mannetje, vat het niet persoonlijk op, hoor, maar weet je wel zeker dat jij groot en sterk genoeg bent voor boorwerkzaamheden van dit kaliber?”

Hij durfde niet eens boos te worden, zo iel was hij. Maar aan het eind van de dag had hij deze proeve van zijn kunnen achtergelaten. 40 cm hoog en met de doorsnede van een CD.

Een objet d’art.

Een zuiltje beton zo zuiver en gaaf dat je het aan je gouden oorring zou willen hangen als je die had en zeker wist dat het lelletje het hield.

Eigenlijk moeten jullie met dat onooglijke mannetje aanpappen, beste Raarlemmers (zelf lig ik niet meer zo goed bij hem), dan weet ik zeker dat dat geheime gangenstelsel in een wip wordt gevonden.

 


8 reacties op “Doorboren”

 1. Onooglijk, mannetje enz. Hoe durf je !
  Pas maar op. Dit is zijn powerpoint. De volgende keer word jij in het ontstane gat gepropt. Ik zou de andere trap maar nemen.

 2. Tip:

  Zet de boorkern in de transparante lak en de stenen die als vulling in het beton zitten zullen er prachtig uit springen. Dan heb je pas echt een objet d’art.

  Wel erst helemaal droog maken en ontstoffen (perslucht?) zodat de lak goed pakt en niet troebel wordt. Succes :-).

 3. @Marius: Ik heb inderdaad ook altijd gevonden dat in een wip altijd een soort geheim gangenstelsel wordt gevonden 😉

 4. Marius (red. RaDa)

  @Planeten Paultje: dat lijkt me een tip uit onverdachte hoek (http://www.planetenpaultje.nl), die een mooi souvenir kan opleveren.
  @O’geer: Nou vooruit… dat dan ook nog naar een Kerk leidt waar sommigen voor het zingen uit moesten zijn.
  @joost: Ja, daar lever ik graag een schaakavondje voor in. Die lezing vooraf is trouwens niet gratis, voordat ik jullie al te blij maak.

 5. Wat de winnende Haarlem-slogan (Hip Hoffelijk Haarlem) betreft: volgens de uitslagenlijst op de site van drukkerij Excelsior waren er maar liefst drie mensen op het prijswinnende idee gekomen (genoteerd op nr. 397).
  Aangezien er maar één fiets te vergeven viel, zal het hier om een Drie-eenheid gaan. En om een Jezusfiets.

 6. @Willemien: dank voor de tip.
  ‘Kwaliteit en recommandatie, vormen Haarlems reputatie’ kwam ik ook tegen in die lijst. (1x)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *