Ga naar de inhoud

Veel gebrul en weinig wol

Deze leeuw lag lui op zijn rug in een kloostergang van het stadhuis en poseerde gewillig met de al even gewillige huisdichteres. Een bode vertelde ons dat het beeld ooit op het bordes stond, samen met een maatje, totdat ze het veld moesten ruimen vanwege een verbouwing van de trap.

Nadien heeft hij nog gewaakt bij het Klokhuisplein; toen daar Vrouwe Justitia kwam te staan, moest hij wederom wijken en nu wil de gemeente hem op een sokkel zetten, ergens op een vandaalonvriendelijke plaats in het stadhuis. Zijn collega-leeuw is trouwens spoorloos.

Nou had ik een en ander graag willen verifiëren in Wim Cerutti’s Het stadhuis van Haarlem maar mijn eerste naarstig geblader in de 732 pagina’s leverde niets op. Dus kapittel mij maar, lokale fact-checkers en mierenneukers, indien van het bovenstaande bar weinig klopt. Ik moet er nu schielijk vandoor, naar de Vaardagen, naar de Monumentendagen, de Podiumdagen, het Jopenfestival, het Korenlint… of misschien blijf ik ook wel gewoon lekker thuis, lui en roerloos als een leeuw op een pallet.

 

 

 

3 reacties op “Veel gebrul en weinig wol”

  1. geachte heer van het raarlems dagklad, nu u dat lijstje zo op een rijtje zet vraag ik mij af of het u ook verwondert, zoveel activiteiten in één weekend? en tegelijkertijd of uw invloed in het raarlemse zo ver reikt dat er volgende keer wellicht iets aan spreiding te bewerkstelligen valt? ik vind raaaaaaaarrrrr.

  2. Het zou de calvinist in mij een lief ding zijn geweest als ze dit weekend ook Haarlem Culinair, de Jazz- en Stripdagen, de Tros-loop en noem maar op hadden geprogrammeerd. Het Grote Feest van de Rentree, zeg maar. Dan is de stad de overige 51 weekends voor de flaneurs en de badauds.

  3. @Harrie: Grote grijns van instemming hier op de RaDa-red. ‘Badaud’, wat een fijn PAVOHOVAHA-woordje!
    @pr’muts: daarover is het laatste woord inderdaad nog niet gezegd – ze horen nog van mij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *