Ga naar de inhoud

Factor tien

Sinds vrijdag lees ik de krant met grote argwaan en dat komt door de directeur van woningbouwcorporatie Elan Wonen.

‘1,4 miljard aanpak Schipholweg’, kopte Grote Broer het HD donderdag op de voorpagina. Elan Wonen was voornemens zeshonderd portiekflats in de Slachthuisbuurt te vervangen. Directeur Grischa Lowinsk roemde het plan als zijnde een ‘maatschappelijke investering’: “Een commerciële partij zou hier nooit aan beginnen.”

Een dag later (7-9-’07) bleek waarom niet. Of waarom hij dat niet is.

In een schoorvoetende rectificatie meldt Arnout Heemskerk dat Lowinski zich vergist had met de komma. Er had een nul teveel gestaan op zijn kladblokje als gevolg van een haastige berekening tijdens de persconferentie, vandaar! Navraag van de krant bij gemeente en woningbouwcorporaties had niets opgeleverd en zo kon het gebeuren dat het vermelde bedrag niet klopte – het moest lager zijn, één miljard 260 miljoen euro lager.

Sinds vrijdag goochel ik voor de zekerheid even met alle cijfers die ik tegenkom in het HD. Het Reinaldapark één meter ophogen? Zou het geen tien meter moeten zijn, vraag ik me af, of tien centimeter? En als de bewoners van de Gravinnesteeg twijfels hebben over de juistheid van de nulmeting van de drugsoverlast, geef ik ze bij voorbaat het voordeel van de twijfel.

.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *