Ga naar de inhoud

Impressionisme

Een grote overzichtstentoonstelling van de verneukeratiefste Nederlandse artist’s impressions uit de 20ste eeuw, geflankeerd door foto’s van de uiteindelijk gerealiseerde felrealistisch schrijnende, claustrofobische werkelijkheid, zou dat nou niet een vermakelijk ideetje zijn?

Ik kom erop door een berichtje in Grote Broer het HD over de nieuwbouw bij de Stockholmstraat in Schalkwijk. Op een grasveld aldaar zou, zo is ontdekt, met een beetje puzzelen, passen, meten, goede wil en driftig bomen kappen plaats ingeruimd kunnen worden voor een aantal starterswoningen.

De buurt (leer ons de buurten kennen!) is tegen en laat zich niet in de luren leggen door tekentafelfoefjes:

“Je ziet de nieuwe woningen met een grote lap groen aan de achterkant. Dat zijn toevallig wèl onze tuinen.” (…) “De architect heeft met opzet onze huiskamer aan de achterkant van de woningen gesitueerd”, vertelt bewoner Rolf van Heiningen. “We kijken er op uit. En nu bouwen ze het vol. Tussen de gevel van de nieuwe huizen en onze tuinen zit 1.10 meter!”

1.10 meter. Dat klinkt of Rolf persoonlijk met een rolmaat tussen echte grassprieten heeft gelegen, vervuld van gezond wantrouwen. Weg met het impressionisme! Maandag 24 sept. is er een inloopbijeenkomstaan de Laan van Berlijn met gratis koffie en thee en waarschijnlijk vuurwerk.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *