Ga naar de inhoud

Groepsproces

 Zijn er behalve de zware misdaad en de prostitutie in dit land nog sectoren waar je níet wordt geteisterd door fröbelkul, saamhorigheidbevorderende ongein en fopcursussen waar leuk en creatief moet worden gedaan in teamverband?

Ik heb het er persoonlijk vaak moeilijk mee, al heb ik een manier gevonden om het beroepsrisico enigszins te beperken. Zoals een slager zijn schort voordoet en een honkbalcatcher zijn tok, draag ik uit zelfbescherming al een paar maanden een cartoon van emdé in mijn tas; als ik me tussen mijn collega’s eenzaam en onbegrepen voel, kijk ik er heimelijk naar en soms helpt het.

 

 Is er nog kans op een opstand der Huigsma’s?

Ik zie het somber in. Vanochtend bladerde ik nietsvermoedend in zo’n loos tijdschriftje over ICT in het onderwijs en stuitte op onderstaande foto.

 

Wat doen die volwassen hoogopgeleide mensen daar? Oplossing morgenavond laat onder ‘reacties’.

 

 

6 reacties op “Groepsproces”

 1. 100 aankomende ICT’ers proberen gezamelijk, onder deskundige leiding (zoveel is wel duidelijk), een dikke warboelkabel van stroomdraadjes te ontwarren om zo duidelijk te maken dat je ontwarren beter aan een PC kan overlaten.

 2. Niks hoogopgeleid! Straks ga je nog denken dat hoogopgeleiden zich zouden laten strikken om aan zo’n belachelijke “gezamenlijkeenoplossingbedenken”-cursus (“we kunnen het immers alleen als team oplossen”) deel te nemen. En dat doen ze terecht niet. Ik bedoel, Newton deed het toch ook allemaal allenig? Goed, hij zei voor de vorm, zeg maar om de achterblijvers niet helemaal af te zeiken, er nog even bij dat hij natuurlijk wel op de schouders van z’n voorgangers had gestaan.

  Dus mij lijkt het meer een beeld van een lagelonenlandenIKEAfabriek waar ze van die typisch veelkleurige zweedse kleedjes knopen (trasmattor) voor weinig (veelkleurig omdat het de mensen die zoiets kopen daaraan ontbreekt).

 3. Ze knopen gezamenlijk een kabeltouw van minimaal drie twijnen om aan een hoge hijskraan te hangen. Aan dat touw wordt vervolgens een grote gondel bevestigd en daarin moeten ze allemaal instappen. Dat is nog eens teambuilding on the edge!
  (Zie ineens weer die oude reclames van AaBe met die auto hangend aan een deken voor me…)

 4. Ze laten met veelkleurige serpentines op inzichtelijkmakende wijze zien wat een lol een LAN is.

 5. Op de voorgrond zie je mensen iets omhooghouden. Op de achtergrond de mensen die het hebben vastgehouden, die zijn zo te zien dood.

 6. @allen: Dank voor uw vindingrijke en amusante oplossingen. In werkelijkheid betrof het hier de ‘Ict-ambassadeurs’ voor het onderwijs http://ambassadeurs.kennisnet.nl , leraren met een speciale opdracht. Het fotobijschrift luidde: ‘De ambassadeurs rollen een symbolisch netwerk uit.’ Want als ambassadeur moet je kunnen netwerken, en Ict-ers maken ook gebrui…
  Wie de dirigent is weet ik niet. Na een tijdje zaten ze met z’n allen onder het net (zie nieuwe foto bij log) en of ze daar nog onder vandaan zijn gekomen is mij niet bekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *