Ga naar de inhoud

Revenge of the Duster

66 mensen werden zaterdag in het holst van de nacht geëvacueerd toen in de Leonard Springerlaan het inpandig rookkanaal van een flat met donderend geraas instortte. Ook een tweede flat werd voor de zekerheid ontruimd. Het liep gelukkig allemaal met een sisser af. Voor mij was de grootste schok eigenlijk dat Grote Broer het HD meldde dat de gevluchte bewoners in de opvangruimte in het Reinaldahuis ‘pantoffels en dusters’ droegen.

Dusters?

Mijn moeder droeg dusters, in de late jaren vijftig. Van roze of lichtblauw nylon, en als je je hand ernaar uitstrekte, knetterden er akelige vonken af door de statische electriciteit. Menig huwelijk ging in die dagen kapot doordat de schadelijke bijwerkingen van de duster voor de libido nog niet bekend waren. Droeg de vrouw van Linke Loetje geen duster?

Ik wist dus niet beter of de duster was uitgestorven, links en rechts ingehaald door evolutionair beter toegeruste gewaden als badjas, ochtendjas of kimono.

Hopelijk droom ik er niet van vannacht: THE REVENGE OF THE DUSTER.

.

3 reacties op “Revenge of the Duster”

  1. Je vingers bleven er zo akelig aan haken. Na verloop van tijd was zo’n duster één grote klit.
    Maar als je geluk/pech had bevond zich daaronder nog het zowel gevreesde als gewaagde nachtgewaad: de babydoll.

    (Mijn schoonmoeder was trouwens een van de evacuees. Zij droeg duster noch babydoll).

  2. Stelling: Het ontbreken van expliciete seksscenes in non-adult comics zegt niks over de intensiteit van het seksleven van de stripfiguren.
    Anders gezegd: Volgens mij lustten Andy (Linke Loetje) en Flo (Door) er wel pap van. Ondanks haar krulspelden en duster en ondanks zijn alochtendlijk ongeschoren kop en over de grond slepende bretels.

  3. Hoe je het ook wendt of keert; in een peignoir oog je tóch anders dan in een duster.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *