Ga naar de inhoud

Makeup Show

‘Het Badhoevedorpse bedrijf Viritel Handsfree doet automobilisten die rijden met hun mobiel aan het oor een headset cadeau.'(HD 3-10) Ze komen aan de kentekennummers via de website www.voorkomdiebon.nl, waar je betrapte weggebruikers kunt aangeven. ‘Dat het op internet publiceren van autokentekens problemen met zich meebrengt, kan [directeur] Kalwij zich niet voorstellen.’

Die gast liegt dat hij barst, denk je dan.

Laten we het hopen.

Want er zijn steeds meer aanwijzingen dat het inlevingsvermogen sterk aan erosie onderhevig is. In dit land.

Op dezelfde voorpagina van Gr. Br. het HD wordt onthuld dat je vanuit de nieuwe herentoiletten bij strandpaviljoen Parnassia behalve op de duinen ook uitzicht hebt op de wastafels van de damestoiletten. Eénzijdig gespiegeld glas, dus de zich optuttende en opfrissende dames hebben geen weet van de koekeloerende heren die op een halve meter afstand, lid in de hand, in slagorde staan opgesteld.

Voor WC-bezoek betaal je bij Parnassia €0,50 en daarvoor krijg je een bonnetje (op dezelfde dag te verzilveren) dat €0,50 korting geeft op een consumptie, een consumptie die waarschijnlijk allang in je mik zit tegen de tijd dat je naar de WC wil ***. De meeste dames moeten bovendien dus nog optreden, de heren krijgen een ongevraagde toegift.

HD-journalist Arnout Heemskerk belde met architect Ericjan Vermeulen van Concrete Architectural Associates. Niet om te vragen of hij ook had overwogen het glas om te draaien, zodat de stiftende en poederende vrouwen uitkeken op de watercapriolen van de heren, maar om te vragen of hij zich kon vinden in eventuele bezwaren.

“Hier praten mensen over op verjaardagsfeestjes. Het spiegelraam speelt met de gangbare conventies. Ik kan me niet voorstellen dat vrouwen dit als intimiderend ervaren.(…)”

Die goser liegt dat hij barst, denk je.

Laten we het hopen.

P.S. Wie getut wil zien hoeft bij Parnassia trouwens niet naar de toiletten.

 

*** In wijlen Spookboek stond al eens een vinnig stukje over de schrieperige praktijken van de nieuwe eigenaar.

4 reacties op “Makeup Show”

  1. De nieuwe designkranen bij de toiletten vond ik best mooi. Tot ik ontdekte dat de ruimte tussen kraan en wasbakje zo klein is dat er geen flesje tussen past. Is dat design of gewoon uitgekookt?

  2. Had zondag helaas mijn fototoestel niet bij me want die mussen waren zeker de moeite waard. Waar nestelen zij eigenlijk? Ik herinner mij geen dakpannen aan het strand. Met frisse tegenzin op het terras gezeten o.a. vanwege het stukje in Spookboek. Maar ook vanwege die vreselijke verbouwing en de toiletten die ik weigerde in de gaan om die 50€ent. Helaas, naar nu blijkt, zijn wij geheel privé en zonder bekijks uit de broek gegaan ergens nabij de Bokkedoorns/manege. Maar de toiletten waren inderdaad het gesprek op het terras. “Die eigenaar gaat gelukkig eens aan zijn eigen succes ten onder als hij zo door gaat”, zei ik hoopvol tegen mijn vriendin. “Weinig kans!”, domperde ze.

  3. Ik denk dat de dames zich terecht bekeken *voelen*, (hoewel ze het feitelijk niet zijn), maar alleen omdat zij achteraf op de hoogte zijn gebracht (uiteraard door wel willende heren) dat er heels geen sprake is van gewone, maar van eenzijdig-doorlaatbare spiegels.

    Maarrrr…., de heren die de dames aldus kunnen bekijken, zien genoemde dames vervolgens ook naar hxc3xa8n kijken, zij het enigzins wezenloos omdat (nog-niet-ingelichte) dames denken dat er van een spiegel sprake is.

    Hoewel heren a.h.w. van nature reeds zijn ingesteld op al dan niet wezenloos kijkende dames, werkt het psychologisch toch iets anders in dit geval. De heren denken namelijk dat ook ZIJ op hun beurt worden bekeken door de dames. Zij zien immers mussen, duinen en dames en gaan er dus vanuit, dat de mussen en de dames evenzeer hen kunnen zien.

    De urinerende heren denken bovendien dat dit de reden is dat de dames zo *wezenloos* kijken. De heren vergissen zich hierin echter en wel hierom: iemand die in een spiegel naar zichzelf kijkt, moet in feite focusseren op tweemaal de afstand tot de spiegel. Iemand die dat vanachter een doorkijkspiegel ziet, denkt, hee, wat kijkt zij vreemd in de verte over of door mij heen, terwijl zij de blik op mij heeft gericht.

  4. Bij mijn eerste bezoek vorige week kon ik de damestoiletten niet eens meteen vinden. Ik liep binnen bij de heren, waar een heer zijn jongeheer net aan het afschudden was. Lekker pxc3xb9h.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *