Ga naar de inhoud

Stel de toekomst uit

PERSBERICHT: Enkele slapende leden van de PAVOHOVAHA hebben de afgelopen week een spoedtelegram aan de partijtop opgesteld, dat inmiddels gereed is voor verzending. Het behelst een oproep het zomerreces op de kortst mogelijke termijn te beëindigen.

Een vertegenwoordiger van de groep verontrusten laat vanuit zijn luie stoel telefonisch weten dat gevreesd wordt voor blijvende imagoschade, nu al sinds begin juli op de deur van het partijhoofdkwartier een handgeschreven briefje hangt met de tekst ‘Voorlopig incommunicado en incognito onder een grote sombrero! Groeten, de voorzitter.’

“Dit initiatief is een unicum in de partijgeschiedenis. Hij zou na zijn vakantie in Mexico nog even blijven hangen voor een studiecongres, zoveel weten we. Maar ja, we zijn inmiddels weer heel wat mañanas verder. Als rechtgeaard lid van de Partij voor het Onnut van het Algemeen gun ik iedereen zijn welverdiende time out, maar hier wordt duidelijk een grens overschreden.

Juist in een tijd dat het recht op laksheid en ledigheid met zoveel mogelijk verve moet worden verdedigd, geeft hij niet thuis. En de vijand slaapt niet. Neem nou die Kranendonk van Woonservice Kennemerland, die de biesjes groen om Haarlem ‘pure luxe’ noemt. En die hypere plannenmakers van de Stekker in Haarlem stoken het vuurtje ook op, die organiseren aanstaande dinsdag een bijeenkomst onder het motto ‘Mis de toekomst niet!’

Mis de toekomst niet! Dat is een regelrechte provocatie aan ons adres. Het wordt tijd voor een tegengeluid. En dat hadden we nota bene! Alleen is die mediacampagne in de versukkeling geraakt, net voor we onze mooie slogan konden lanceren. Uh…ik weet ‘m alweer…

DE TOEKOMST KAN WACHTEN! ”

 

 


.

3 reacties op “Stel de toekomst uit”

 1. Hier hebben we een mooie verschijningsvorm van de Russell-paradox bij de kladden: omdat de toekomst kan wachten is snelle actie geboden.

  De grote filosoof Jagger zei al eens:

  Time can tear down a building or destroy a woman’s face
  Hours are like diamonds, don’t let them waste

  Time waits for no one, no favours has he
  Time waits for no one, and he won’t wait for me

  En zo is het maar net!

  Dus voorzitter van de PAVOHOVAHA, kom van de pot en leid de tegenbeweging: trots op Raarlem.

 2. Van de slapende leden moeten we het hebben! Inderdaad, laat de toekomst maar wachten. Al was het maar omdat Haarlemmers geen talent hebben om met enige realiteitszin over de toekomst na te denken. Als ze dat doen worden ze meteen een beetje overspannen en/of hysterisch. ‘De stekker in Haarlem’ spiegelt ons het beeld voor dat we het Delfzijl van de Randstad dreigen te worden (Haarlems Dagblad, 20 oktober). Bernt Schneiders citeerde in zijn nieuwjaarstoespraak – zonder in schaterlachen uit te barsten – een journalist van de Financial Times die beweerde dat het culturele klimaat in onze stad zich over een paar jaar wel eens zou kunnen meten met dat van Londen of Parijs. Van Parijs naar Delfzijl in 10 maanden!

 3. @Franz: de Russell-paradox gaat over of kappers zichzelf wel of niet knippen.

  @Harrie: Toch kunnen ze technisch gezien heel wat hier te stede. Zo heb ik een brief van de gemeente Haarlem ontvangen waarin wordt gerept over – schrik niet – “parkeerproducten”. Of ik al zo’n product had enzo. Het zal wel zo’n buis zijn die uit de grond komt als je er met je auto boven gaat staan en die je in een bumper-aan-bumper parkeerplek zwaait voor weinig, denk ik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *