Ga naar de inhoud

Opgepiept

Als je een vrijwel vergane bandrecorderband een nacht in de oven bakt, kun je die nog één keer afspelen en tegelijk digitaliseren.

Ik heb die wetenschap uit een artikel over CCC Inc. in NRC (20-10-’07), want er komt een 11 CD-box uit van die groep, met wat er gered is van het oude materiaal, waaronder dus die opgepiepte banden. Hoewel ik niet in de folk was, had ik CCC ooit hoog zitten. Ik had hun eerste LP, ‘To Our Grandchildren’, en de single ‘Castle in Spain’.

Ook was ik bij een fijn concert in het PEN-gebouw in IJmuiden. Op een overvol podium, want ze bespeelden allemaal allemaal buitenissige instrumenten en er scharrelden tussen de geparkeerde wasborden, trekzakken en banjo’s ook nog een Deense dog en onaangelijnde communekinderen rond. Nou ja, zo herinner ik het me.

Dat de toekomstige zakelijk leider van Opinio daar stond, wist ik evenmin als hij en Ernst Jansz kon destijds nog doodgemoedereerd langs iedere horde uitzinnige tienermeisjes lopen. Wie een overdosis jeugdsentiment niet vreest, kan van alles vinden op de CCC-website. Nooit geweten trouwens dat Lennaert Nijgh nog twee jaar hun manager is geweest.

Via hun link naar YouTube, kwam ik uit bij dit filmpje over een katje dat in slaap valt. Drie keer naar kijken en je ligt te snurken met je hoofd op het toetsenbord.

Waarom bestaan er geen katten die aan insomnia lijden? Zijn de geleerden daar al achter?

.

4 reacties op “Opgepiept”

  1. Leuk filmpje, er staan er trouwens nog meer op van in slaap vallende katjes. Mijn katten kunnen er ook wat van, dat zijn die momenten tussen eten en elkaar en ons klieren.Voor de kattenfan’s hun foto’s staan op mijn blog http://www.stefmuts.web-log.nl/ en voor de niet kattenfan’s hebben we ook nog http://herberg-de-bonte-os.blogspot.com/ en waarom denk iedereen dan meteen aan een restaurant ? De Ads van Google ook al …… Groetjes Stefanie (Alias Josephine)

  2. Ik herinner me een Deense dog van optredens van de Hobo String Band. Dat enorme beest lag gewoon te slapen op een podium waar verder van alles gebeurde. Maar die Hobo String Band was kennelijk niet de enige band met een Deense dog.

  3. @Franz: ja, klopt! Er loopt weer van alles door elkaar, vrees ik. Speelde Barry Hulshoff ook niet bij de Hobo String Band? Die hond van hem heette Boeddha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *