Ga naar de inhoud

Huppelgedeputeerde

De gereputeerde Gedeputeerden van mijn favoriete dichtstbijzijnde provincie, de provincie Noord-Holland, hebben zonder uitzondering een helicopterview, maar de jongste van het college, Sascha Baggerman (PvdA), heeft zelfs een parachute-view.

‘Al elf keer maakte zij een tandemsprong met een parachute,’ lezen we over haar op de NH-website.

Laat ik één ding vooropstellen: als ik één Gedeputeerde moest uitkiezen om een tandemsprong mee te maken, dan beslist liever Sascha dan politieke zwaargewichten als onze CvdK H.C.J.L. Borghouts of zelfs RaDa’s eigen knuffelgedeputeerde Ton H. Bekijk haar foto en je kunt je moeiteloos voorstellen hoe deze blozende Texelse tussen de wilde slufters ravot of met haar blote handen een verse geit melkt.

Sascha weet van wanten, dat zie je van verre, en dat mag ook wel met die bestuursportefeuille van haar: Zorg, Welzijn, Cultuur, Sport, Onderwijs, Arbeidsmarkt, Volkshuisvesting kwalitatief (regionale woonvisies, doelgroepen), Mediabeleid en Emancipatie.

Gadurmaaraanstaan als dertigjarige!! Dat ze er soms een beetje zenuwachtig van wordt, blijkt uit haar weblog. Neem nou die Cultuur.

‘Zoals ik al eerder aan gaf, ben ik niet gekozen om mijn kennis van Kunst en Cultuur. Al weet ik er wel meer dan gemiddeld van. Ik heb niet voor niks zowel op de HAVO als het VWO eindexamen Kunstgeschiedenis gedaan. Hiervoor dien je al een meer dan gemiddelde interesse te hebben en die heb ik dan ook wel degelijk.’

Sascha volgt nu een cursus Cultuur en ging al naar een balletfestival. De goede wil is er ontegenzeggelijk, maar ja, het andere werk (Zorg, Welzijn, Sport, Onderwijs, Arbeidsmarkt, Volkshuisvesting, Mediabeleid en Emancipatie) gaat ook gewoon door…

Laatst gebeurde het dat ze de Abdij van Egmond bezocht en er in een radio-interview blijk van gaf vóór haar aantreden niet geweten te hebben dat de graven van de Graven van Holland daar liggen. En er belde toen een boze man, zo’n man vol gal en wrok en gif, die niets liever doet dan mantels uitvegen en die boze man veegde haar de mantel uit.

Niet leuk voor Sascha natuurlijk. Maar dan… Het kinderlijk naieve verweer dat zij levert in haar weblog, doet mij nog steeds naar adem happen.

‘Nu wil ik dat niet als excuus gebruiken, maar ik ben als gedeputeerde gekozen vanwege mijn kwaliteiten als politicus en niet zozeer vanwege mijn uitgebreide kennis van de Kunst en Cultuur. Als excuus wil ik wel aandragen dat ik op school (in Zuid-Holland overigens) tijdens de geschiedenislessen nooit iets heb gehoord over de Abdij van Egmond. En met mij velen.’

Au! Als dat maar goed komt met Zorg, Welzijn, Cultuur, Sport, Onderwijs, Arbeidsmarkt, Volkshuisvesting, Mediabeleid en Emancipatie…

2 reacties op “Huppelgedeputeerde”

  1. Haar foto boezemde mij weinig vertrouwen in…maar als je haar filmpje afdraaid waarin ze zichzelf voorsteld…zoveel onschuld, dat moet wel eh…goed gaan.

  2. Huppelgedeputeerde…. wat een leuke term. Ook ik deed eindexamen in kunstgeschiedenis. Ik ga mijn ambities naar boven toe bijstellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *