Ga naar de inhoud

Digitaal archief

In zijn NRC-rubriek Woordhoek schrijft Ewoud Sanders (een stadgenoot, stadgenoten!) vandaag over de digitalisering van het papieren archief van de Leeuwarder Courant. Met gratis zoekfunctie voor alles wat in die krant te lezen stond sinds 1752.**

En weten jullie, beste Raarlemmers (kwijlend van jaloezie en scheel van afgunst), het hele project kostte die Friezen een habbekrats. € 450.000! Beetje financiële steun van het Prins Bernhardfonds en de Provincie Fryslxc3xa2n en het was beklonken (met een beetje steun van Sonnema).

Wat een schitterend cadeau zou zoiets geweest zijn voor Grote Broer toen ie 350 werd! Het papieren archief waar de journalisten het nu mee moeten doen, past bij het HD in een schoenendoos. En op de HD-website zocht ik zojuist naar De Stekker in Haarlem en kreeg als eerste vijf zoekresultaten:

 • Live in de Kroeg 25 t/m 31 oktober
 • Vrouw vast na mishandelen verkoper
 • Voetbalramp Loezjniki-stadion herdacht
 • Haarlem kansloos tegen MVV
 • Winkelend publiek moet niet met de auto naar centrum komen.

En die Stekker-discussiemiddag waar ik wegens overweldigende belangstelling niet meer bij kon, was gisteren. We hebben het niet over 1752.

** Vandaag kon de site de drukte trouwens nauwelijks aan

.

4 reacties op “Digitaal archief”

 1. Als Heemstedenaren nou ook al stadsgenoten zijn, moesten we maar eens aan annexatie denken.

 2. Marius (red. RaDa)

  @Bies: Dit is niet de plek om gezellig adressen van derden uit te wisselen, maarruh… hij heeft postcode 2013 (tenzij hij pas is verhuisd).
  En trouwens, wat is er mis met de Groothaarlemse gedachte?

 3. @Marius. Daar is niets mis mee, niets. Noord- en Zuid-Holland ook weer één provincie. En ons oude Indië terug.

 4. Aan de bijeenkomst over Stekker in Haarlem ( ook wel het stopcontact genoemd door enkele steedse snoodaards )mistte je niet echt veel. De getoonde plaatjes kon je als sjabloon leggen over de plaatjes die de mensen Ter Promotie van de Tunnel gebruiken om het draagvlak onder de bevolking te ‘onderzoeken ‘. Verder was de heer Asselberghs voornamelijk bezig zichzelf te promoten en klussen in de toekomst binnen te slepen. En dan hebben we het alleen nog maar over het eerste uur….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *