Ga naar de inhoud

Creanaief?

Het COC Kennemerland heeft de gemeente Haarlem € 97 geboden voor een pand aan de Amsterdamse Vaart, om er een crisisopvang te huisvesten met ruimte voor vier jongeren tussen de 18 en 30 jaar ‘met een religieuze achtergrond (bijvoorbeeld gereformeerd, jehovah of islam) die vanwege hun geaardheid in problemen zijn gekomen met familie of sociale omgeving’.

€ 97, wat koop je daar nog voor in deze tijd, dacht ik toen ik het las in Grote Broer het HD. Maar het gaat om een symbolisch bedrag – eigenlijk schooien ze gewoon. Het COC zit er niet warmpjes bij.

Echte bedragen zien er heel anders uit. Zal ik jullie eens een voorbeeld geven van een echt bedrag, beste Raarlemmers, materialistisch tot op het bot of volslagen wereldvreemd?

Vijftien miljoen euro.

Daar kun je wat mee. Bijvoorbeeld een bergsporthal bouwen nabij de Veerplas. En laat dat nou precies zijn wat een consortium van investeerders gaat doen! 200 x 200 meter***wordt ie, en 15 meter hoog. Met ‘kunstmatige rotspartijen, dito grotten en klimobjecten’.

Grote goedheid, 4000 vierkante meter! Dat is Klein Tora Bora – daar zou Osama Bin Laden zich weken kunnen verstoppen, dacht ik, omdat ik nog een beetje met mijn hoofdje zat bij individuen die door hun godsdienst in problemen waren gekomen met hun omgeving.

En omdat ik toch nog een beetje met mijn hoofdje… dacht ik… Als het COC dat consortium nou eens lief aankijkt, kunnen ze in een afgelegen deel van die hal toch wel twee alpenhutjes knutselen? Bij wijze van noodopvang? Veel beter dan zo’n krot van de gemeente. Boven een afgrond, stel ik voor, met touwbruggen, voor als er belagers komen. Of anders een paar van die grotten een beetje knus inrichten… De details komen later wel.

Of ben ik weer eens een beetje te creanaief?

***Hier gaat iemand vies op zijn bek en ik ben het zelf (zie reactie H. Sloos)! Die 4000 klopt wél.

.

3 reacties op “Creanaief?”

  1. Misschien kan ik je een klein beetje geruststellen, 4000 vierkante meter is geen 200 bij 200 meter, dat is namelijk 40.000 vierkante meter.

    Een hal van 66,25 bij 66.25 meter geeft wel het juiste effect; 4000 vierkante meter.

  2. Denk je dat je zo’n hol knus genoeg kunt maken zodat die jonge homosexuelen erin willen?

  3. Marius (red. RaDa)

    @H.Sloos: Zeer erkentelijk, ondanks mijn gevloek op de RaDareda. Voetnoot toegevoegd en besloten het stukje toch maar te laten staan; op 4000 moet je er toch ook 100 kunnen missen voor het goede doel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *