Ga naar de inhoud

Tweede herziene druk?

Het CAO-overleg voor het Voortgezet Onderwijs is vastgelopen en op de site van de AOb*** is sprake van Acties! Akties! Axies!

Ik sla het Klein Woordenboek van het Nederlands Onderwijs erop na en zie tot mijn schrik dat dit standaardwerk hard toe is aan een tweede geheel herziene druk. Bij het lemma ‘Harde Actie’ staat:

 • bij de NS stakingen die miljoenen reizigers in de kou laten staan; in het onderwijs vervalt het 7e uur (behalve voor de examenklassen) omdat de leraren een door Tichelaar opgestelde petitie moeten gaan ondertekenen

Oei!! Tichelaar zit inmiddels hoog en droog in de Kamer, dus daar moet nu Ton Rolvink of Walter Dresscher staan. Maar voordat ik aan het redigeren sla, wacht ik nog even af of het met de strijdbaarheid van de collega’s beter is gesteld dan destijds.

*** Voor kritisch commentaar op dat lullige kleine AOb-b’tje, zie mijn column ‘Erst Kommt das Fressen’ , waarin ik ook uit de doeken doe waarom ik nooit Tichelaars opvolger ben geworden.

.

3 reacties op “Tweede herziene druk?”

 1. die watjes van de bond schijnen te denken dat ik geholpen ben als de lestaak teruggaat van 750 naar 728 uur. ik wil gewoon een slaaf voor mijn correctiewerk, 5000 bruto, dan kan ik 26 uur lesgeven per week en de rest van de tijd wil ik boeken lezen, in de vijver van het catshuis op karpers vissen en een gratis jaarkaart voor
  1. het duinreservaat
  2. de bibliotheek
  3. alle musea ( en dan geen 3,50 toeslag voor Andy Warhol omdat de collectie uitgebreid en (dus?) waardevol (sicsicsic) zou zijn.
  en ik wil dat na mijn dood een van de paarden voor de gouden koets ‘schulp’ gaat heten.
  ik kan dit alleen vragen namens mijzelve. ik gun alle andere leraren minimaal het dubbele, maar dat moeten ze zelf maar vragen.

 2. Een voor een buitenstaander intrigerende zin in het communiqué (zie onder ‘vastgelopen’) van de AOB: “De bonden zien op dit moment namelijk een omgekeerde beweging, namelijk dat scholen leraren méér lessen willen laten geven, nu de overheid de totale onderwijstijd strenger controleert.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *