Ga naar de inhoud

Bijles?

Als het RaDa de laatste week iets minder BOVENOP het nieuws zit dan voorheen, komt dat door mijn nieuwe krantenjongen, die het vak nog niet helemaal in de vingers heeft.

Hij heeft een brommer (dat is goed) en een abonneelijstje (dat is ook goed) en hij is van goede wil. Alles goed, zou je kunnen concluderen, ware het niet dat ik hem de afgelopen week nou al een paar keer met zijn brommer tussen twee geparkeerde auto’s door heb zien wurmen naar de overkant van de straat. En weer terug. En nogmaals. Zigzaggend de hele straat door.

De krant komt er later door, maar om die brave jongen nou in het openbaar te bedillen… “Jongeman, uh… met alle respect, maar… Die vorige krantenjongen, of eigenlijk alle krantenjongens behalve jij… Nee wacht, laat ik het anders zeggen… Weet jij wat even getallen zijn? Of oneven getallen anders?”

Ik kan het niet lang uitstellen. De concurrentiestrijd in medialand is moordend en als je actualiteiten niet heet en knisperig zijn als Vietnamese loempiaatjes op de Botermarkt, ga je roemloos ten onder…

Of is er een anonieme tiplijn om dit soort dingen discreet af te handelen?

______________________________________________________________

P.S. Hebben jullie die foto in Grote Broer het HD gezien? Van de Ampzing Big Band, het vrolijke 12½-jarig jubileum van het Genootschap in de Philharmonie? Met optredens van iedere Haarlemmer die een Engels leenwoord kent, en vooral met gastbassist burgemeester Bernt Schneiders? Voor de gelegenheid ging hij gekleed in stemmig (ratatataaaa….) WE ARE LEM t-shirt!!

.

7 reacties op “Bijles?”

  1. Sorry Marius, ik ga een mierenneukersreactie geven, maar ik kan niet anders. Ook ik heb mijn bizarre stokpaardjes. En een betreft de spelling van T-shirt, wat bij Grote Broer ook zo vaak fout gaat. Dat spel je namelijk met een hoofdletter T. En wel om het simpele feit dat een T-shirt een T-shirt heet omdat hij min of min de vorm heeft van een T. Mochten die van jou onverhoopt toch de vorm van een t hebben, dan moet er iets mis zijn gegaan in de was.
    greetz

  2. @ Richard S: Alle autoriteiten geven je gelijk in deze kapitale kwestie. Ik heb nog even de RaDa-concordantie geraadpleegd (= ‘zoek’in de rechterkolom) en zoals ik al dacht is in mijn spelling geen enkele lijn te ontdekken: het staat 4-3 voor t-shirt.

  3. Zo zie je maar: een beetje ‘bijles’ kan geen kwaad. En tja, krantenjongens…van de onze krijgen we altijd een HD-avondkrant, althans, ik zie hem dan pas (komt’ie te laat of ga ik te vroeg weg?), of een Telegraaf: das pas schrikken!

  4. “…een T-shirt heet omdat hij min of min de vorm heeft van een T.”

    Ik óók mierenneuken! Ik óók! Zoek de fouten in bovenstaand citaat. ‘shirt’ is onzijdig, dus niet ‘hij’ maar… En is het nou min of min of min of plus, of min of onmin, of min of meer? Het is waar wat ze zeggen over de eindredactie bij Grote Broer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *