Ga naar de inhoud

Te weinig junks

Komt het RaDa met een geniaal plan voor een junkentunnel (een oplossing waar de parallel geschakelde breinen van CDA-raadsleden Jan Cen Pees, Peen Cas Jen en Cees Jan Pen nooit op zouden komen), blijkt potjandorie ineens dat Haarlem te weinig verslaafden heeft om genoeg subsidie te beuren voor gratis heroïneverstrekking.

Zo wordt het nooit wat hier!! In elke zichzelf respecterende stad struikel je over de verslaafden en in Haarlem zijn ze zoek… Foetsie! Het is zoeken naar een naald in een hooiberg, beweert de verantwoordelijke wethouder…

Gelukkig heb ik nog een ander plannetje. Want wat dachten jullie van een nieuwe atletiekklassieker: Peuzelaarsteeg – Paarlaarsteeg – Peuzelaarsteeg?

Zoiets als Luik Bastenaken Luik, maar dan voor beveiligingsmedewerkers van winkelketens.

Hoe ik daar zo op kom? Lees maar in Grote Broer het HD: deze week veroordeelde de rechter een Pool, die een security-guy van het Kruidvat een optater gaf om zijn op winkel diefstal betrapte vrouw de kans te bieden te ontsnappen. De beambte liet zich niet kennen en achtervolgde de man via de Peuzelaarsteeg tot in de Anegang tot in de Paarlaarsteeg, waar hij hem stevig in de kladden greep.

Albert Heijn zal waarschijnlijk als eerste worden benaderd om kandidaten te leveren voor de wedstrijd. Over de praktische uitvoering wordt op de redactie nog nagedacht. De achtervolging van een levende Pool  prooi stuit op ethische bezwaren, vandaar dat de voorkeur voorlopig uitgaat naar lure coursing, net als bij windhondenraces. In het tweede deel van de race moet de arrestant (of een levensechte tegenstribbelende imitatie) terug naar de drogisterij worden gesleurd.

Was ik de daadkrachtige Z. (aka as Zedklazes) maar, dan stond Peuzelaarsteeg – Paarlaarsteeg – Peuzelaarsteegvoor volgend jaar al op de agenda, wat ik je brom!

.

3 reacties op “Te weinig junks”

 1. Las net nog Z; inderdaad, je zou er moe van worden, ze is dan ook nog Alleenstaande Moeder (al dan niet bewust). Die moet gaan oppassen! Hoewel zij zelf vindt dat ze dàt nu juist teveel doet. Te weinig verslaafden…?
  Toen ik ‘het’ las dacht ik direct: RaDa’s kost! Maar aan die klassieker zou ik graag meewerken, het startschot of de finishvlag…als het mag?

 2. Ja, die Polen zijn het licht aan het einde van de tunnel voor de ‘kutmarrrrokanen’. Ze lijken het steeds vaker gedaan te hebben, die Westslavische schuinsmarcheerders. Vanmorgen moest ik over deze topsporters lezen dat ze ‘ de Nederlandse visstand bedreigen’. ‘Je naam, Walesa, je bent er gloeiend bij mannetje, de vis niet terugzetten maar acht euro beuren voor een kilo snoekbaars, schande. Zo gaan wij in dit land niet met elkaar om en al helemaal niet met de vissen. Marokkanen slaan tenminste gewoon hun vrouw en geen beveiligingsbeambten, neem daar een voorbeeld aan…………’

 3. Tja, een scherp staaltje onderzoeks journalistiek.
  Haarlem is wel heel vaak wat kwijt lieve en begrijpende lezers…
  maar dat komt dan ook doordat als er junks in het gezichtveld van de bestuurders verschijnen, de gids (gepensioneerd ambtenaar), keihard gilt: “En hier links van ons Staat een 5 eeuwen geleden geplant struikje dat werd geschonken door Jonckvrouwe LuleensraacktotSchubbekutteveen die het ooit uit de oost (lees Gejat)heeft laten overkomen..”
  Ach, je begrijpt het al, Haarlem heeft geen junks!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *