Ga naar de inhoud

Go through the motions

Tja, Sinterklaas in een Joint Strike Fighter… wat moet je ervan vinden? Móet je er iets van vinden? Op zich snap ik wel dat het geen lolletje is om op een onoverdekt wit paard naar Schalkwijk te trekken. Alternatieven als de zeppelin, de pausmobiel, de kernonderzeeër of de Zuidtangent lijken dan al gauw aantrekkelijker.

Vorig jaar werd het uiteindelijk een helikopter, en nu dus de JSF. Afijn, die brede Haarlemse discussie voeren jullie maar elders (of elders). Ik zou het hier graag hebben over al die gevoelsmensen van de Haarlemse gemeenteraad, die hun ongenoegen uitten in een ‘motie van treurnis’.

De schattebouten!

Wikipedia vermeldt: ‘Overigens zij opgemerkt dat de motie van treurnis niet een als zodanig herkenbare, juridisch van andere moties te onderscheiden type motie is. Het enige juridisch onderscheid (…) tussen verschillende moties is het onderscheid tussen de motie die wel, en de motie die niet blijk geeft van het ontbreken van vertrouwen.’

Dat biedt perspectieven – ik kan me zo voorstellen dat binnen de Haarlemse gemeenteraad de behoefte wordt gevoeld ook andere gevoelsschakeringen in moties uit te drukken. Ik geef maar een paar voorzetjes:

Een motie van weemoed
Een motie van onthutsing
Een motie van misplaatste flinkheid
Een motie van publiciteitsgeilheid
Een motie gewoon voor het lekker
Een motie van twijfel
Een motie van leegte

De rest moeten Stan en Arjen zelf bedenken, zodra hun treurnis het toelaat.

.

3 reacties op “Go through the motions”

  1. De Sint heeft zelfs het beruchte Geen Stijl gehaald . Met plaatjes en natuurlijk ruimte om te reaguren .

  2. Als je naar Arjen kijkt zie je dat hij er met recht onder gebukt gaat, het komt ‘recht'(beetje kromme vergelijking) uit zijn hart! En de PvdA? Die staat weer op de voorpagina en ze doen het helemaal zelf. Nee, de PvdA heeft geen vijanden nodig! (En als ze dan zo’n Nijmeegse Lul kunnen wippen staan ze met de handen in de zakken…)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *