Ga naar de inhoud

Dilemma

Traditiegetrouw staat de PAVOHOVAHA (onthoud die naam!) voor de drie EU’s: onze achterban bestaat uit dreutelaars, treuzelaars en keuvelaars. Maar nu heeft de EU een maatregel genomen die indruist tegen alles waar wij voor staan.

Alsof het leven nog niet jachtig genoeg is, moeten nu zelfs de sigaretten sneller uitdoven, staat in De Telegraaf. Gedachteloos genieten terwijl de rook lui kringelt, is er straks niet meer bij – de sigarettenroker moet een innerlijk alarmbelletje ontwikkelen en volgens een onwrikbaar schema zijn trekjes nemen, anders dooft zijn peuk.

Zodra ik dat las, besefte ik in mijn gecombineerde hoedanigheid van voorzitter, penningmeester, lijstduwer en -trekker dat er weinig anders op zat dan mij zonder dralen van de driezitsbank te verheffen en namens mijn partij op mijn achterste benen te gaan staan.

Maar net toen ik daartoe aanstalte wilde maken, viel mijn oog op de kop in Trouw, die een totaal ander licht op de zaak werpt: EU wil langzaam brandende sigaretten.

U snapt, wij staan hier als partij voor een dilemma. Om een ideologische tweespalt te voorkomen ga ik nu eerst maar eens een pijpje stoppen en me oriënteren op de samenstelling van een salonbrede onderzoekscommissie van toegewijde PAVOHOVAHA-paffers.

.

1 reactie op “Dilemma”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *