Ga naar de inhoud

Ouderavond

“We selecteren op patserigheid.”

De voorzitter van de ballotagecommissie van…? Chef personeelszaken van…? De formateur van …?

Nee, beste Raarlemmers, het citaat komt uit een reportage in Grote Broer het HD over Club Delirium, die een ‘ouderavond’ organiseerde. 1700 ouderparen van bevoorrechte pubers met een ledenpasje kregen een uitnodiging om zelf te ervaren hoe de mores zijn in die disco.

Met portiers Albertino en Raymond valt niet te marchanderen, dat is in ieder geval geruststellend. De heren verklaren unisono: “Iedere jongere krijgt één keer een kans om binnen te komen, als ze zich niet gedragen kunnen ze weer vertrekken. We selecteren op patserigheid. Die knul uit Bloemendaal kan een groter ettertje blijken dan het ‘bontkraagje en gouden ketting type’. ”

Eén kans!Kom daar in de gewone wereld eens om! Eén faux pas en ze kicken je terug naar de Hoge Duin en Daalseweg! Levenslange verbanning uit Delirium volgt automatisch, zonder aanzien des persoons. Bij de futielste overtreding van de etiquette vind je jezelf terug op het asfalt van de Smedestraat, tastend in regen- en urineplassen of daar je gouden kettinkje misschien ligt, of je bontkraag.

Rond de danspaal van Delirium is slechts plaats voor de deugdzaamsten en voortreffelijksten, laat daar geen twijfel over bestaan. Delirium: disco en finishing school ineen!

.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *