Ga naar de inhoud

Opsteker

Haar van Zezunja (expat te Leuven) heeft het grotebozewereldwijdeweb er voor de zekerheid nog eens op nagetrokken en komt tot de ontgoochelende conclusie dat haar kleega-webloggers er bitter weinig van bakken. Troefnis treur. Huilen met peren, kut met de pet op, zo kunnen we het samenvatten.

De eerste generatie nederloggers (zeg maar Roze& co.) is ter ziele of drijft op routine en daarna is het aanbod niet veel soeps. Zezunja harkt met moeite een handjevol talentvolle logladies bij elkaar en dan staat het er:

‘Waar zijn die gevatte mannen met een zwierig handschrift?’

De Verzamelde Kritische Raarlemmers, zoals altijd op hun achterste benen: “Hé! Is ze helemaal belatafeld! Tut van drie hoog!! #$%%5€***” En het RaDa dan?”

Nee, jongens, lief van jullie, maar laat mij eerst even. Want net toen ik een duikvlucht ging boeken van de twaalfde verdieping naar de niets vergevende stoeptegels kwam ik tot bezinning. Eigenlijk heeft Zezunja gelijk. Zelf doe ik dagelijks mijn rondje local heroes (zie ‘Binnensteeds’), maar verder… Vraag mij niet om een rijtje Geheimtipps, ik heb ze niet.

En dat hoeft niemand te verbazen die een korte bespiegeling aan het fenomeen weblog wijdt. Want welbeschouwd zijn al die webloggers honden die dagelijks ongevraagd balletjes apporteren naar baasjes die ze nooit zullen ontmoeten. Aanvankelijk zijn de balletjes fris rood, geel of blauw en kwispelen de staartjes, maar allengs… (enz. doe maar iets met kwijl en modder en vermoeidheid en demotivatie).

Jullie begrijpen het, het RaDa gaat op zwart.

Daarom is het nou zo’n fijne opsteker dat het RaDa gisteren in De Waag werd gekroond tot trotse opvolger van de Vlaamse Friet Reus uit de Breestraat. De twee hoofddirecteuren van de Stichting Haarlem Commotie overhandigden de voltallige eenpersoons hoofdredactie de Ga Zo Door Prijs 2007. Een cup met grote oren

en een T-shirt (graag gedaan, Richard!) met een tekening door Gerrie Hondius.

 

Dat houdt de moed erin!

 

.

9 reacties op “Opsteker”

 1. M’neer, ik heb niemand willen schofferen. En ik moet bekennen dat uw rss-feed naar een vergeten rader van mijn pekjoeter was overgeheveld, ik zal mijn leven beteren en als een ware grafoloog ook vergeten enen en nullen nog eens aan een grondige inspectie onderwerpen. Bear with me.

 2. Marius (red. RaDa)

  @Iamzero: Door Willem de Ruig aangesteld worden tot webmaster van het Witte Paard, dat is de hoogst haalbare graad van inburgering!

  @Zezunja: De m’neer voelt zich niet in het minst geschoffeerd. Die Verzamelde Kritische Raarlemmers reageren primair (ze kunnen niet anders); ze moeten niet worden verward met de m’neer zelf, die zijn oordeel pas na lang wikken en wegen en herwikken en herwegen prijsgeeft en het in dezen trouwens met je eens is. En als er iemand recht van spreken heeft ben jij het: ik lees je log erg graag.

 3. @zezunja: zo bescheiden ken ik Onze Hoofdredacteur niet. hij moet uw scherpe pen wel vrezen. ik ga gauw eens kijken

 4. Marius (red. RaDa)

  @ Merel: Nou nou, geniaal…? Iemand met smaak, humor, pit, charme en een ontembare creativiteit, kan je daar mee leven?

 5. Nog gefeliciteerd! En Ga Zo Door! Dacht ik dat ongeveer de strekking van die acht reacties zou zijn…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *