Ga naar de inhoud

Culimaan

Ter gelegenheid van Kerstmest had ik een verrukkelijk, zeldzaam eenvoudig toetje willen maken, maar omdat het recept onvindbaar bleek tussen de losse knipsels waar mijn kookboeken bol van staan, viel de keuze op iets anders.

Ik was gedreven bezig in de keuken vanmiddag, op het culimane af. Tijdens een gecompliceerde au bain marie liet ik een dubbele rittberger volgen door een halve achterwaartse schroef om de gedroogde kokos van de kruidenplank te grissen. Technisch perfect uitgevoerd, jureerde ik mezelf tevreden. Hoewel…?

Er kleefde een papiertje aan de kokosbus.

Krijg nou de Kersttering!

Nou ja, mocht jullie eigen prestigieuze grand dessert morgen inzakken, aankoeken, schiften, op de tegels kletteren of anderwijs floppen, dan kun je hiermee nog goede sier maken. Slagroom, suiker en een citroen, meer is er niet voor nodig.

En ere wie ere toekomt: http://www.etenenzo.nl/

.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *