Ga naar de inhoud

Toverformule 1

Het circuit van Zandvoort verhuizen naar Den Helder?!?!

Niet op de schouders, maar op de hak en de korrel werd Gereputeerde Gedeputeerde Ton Hooijmaijers genomen toen hij vorige week een eerste voorzichtige aanzet gaf tot de Complete en Totale Herverkaveling van de Provincie Noord-Holland.

Ik geef toe, het plan ligt niet onmiddellijk voor de hand, maar om Hooijmaijers nou publiekelijk af te branden en te verdenken van oneigenlijke motieven?!?!

Niet alleen op het internetforum van Grote Broer het HD werd Hooijmaijers weggejouwd. Vanochtend kwam daar de column Zwart Wit bij, in diezelfde krant; ene Ronald den Boer pruttelt: De gedeputeerde dacht rond de feestdagen nationaal nog wat reuring te brengen. Dat is gelukt. Maar is het verdedigbaar om veel tijd en gemeenschapsgeld te steken in een onderzoek dat, vroemmm, op topsnelheid in een bureaulade gaat verdwijnen? Met dit soort proefballonnen knaagt de provincie aan haar eigen geloofwaardigheid als bestuursorgaan.

Nou nou nou… Kan het wat minder?

Ton kennende, weet ik gelukkig dat zulke aantijgingen op hem afketsen als klapbesjes uit een PVC-buis op een Leopardtank. Het gaat immers om de inhoud, hoor ik hem denken. ‘Mij treft het lot van alle grote visionairen. De eerste die de piramide van Cheops op de achterkant van een bierviltje tekende werd ook weggehoond, of wat dacht je van het Panamakanaal of de Niagara Waterval?’

Beter dan RaDa’s knuffelgedeputeerde *** zo lelijk af te vallen, kunnen wij constructief met hem meedenken over de noodzakelijke randvoorwaarden en eventuele infrastructurele monsterprojecten die de verhuizing van het circuit naar het afgelegen Den Helder met zich meebrengt.

Je moet als provincie de autoraceliefhebbers natuurlijk wel wat bieden om ze te verzoenen met het verlies van hun ‘heilige grond’.

Eerste voorstel van het RaDa: hef op Grand Prixdagen als goedmakertje alle snelheidsbeperkingen op de saaie, rechte provinciale weg tussen Alkmaar en Den Helder op. Formule 1-fans uit het hele land mogen op vertoon van hun kaartje met 230 kilometer per uur naar het nieuwe circuit scheuren. Dan zit de stemming er vast lekker in! Nog een busbaantje ernaast voor de bedaagdere types en je hoort niemand meer over Zandvoort, wat ik jullie brom!

*** Meer over T.H. in de catgorie Noord-Holland (bij de links links)

2 reacties op “Toverformule 1”

  1. Ik ben hardstikke voor verplaatsing van het circuit; de enige kans om het formule 1 circus nog eens in onze provincie te krijgen en eindelijk afgelopen met die regelmatige terugkerende driedaagse pokkeherrie. Maarre, als ze daar rijden, dan kun we ze hier toch niet meer horen hxc3xa8? Voor het oude circuit zijn er tientallen mogelijkheden: wielerbaan, schaatsbaan etc. (als het maar stil is).

  2. Volgens het wetenschappelijk onderzoeksbureau van de PAVOHOVAHA ligt de aantrekkingskracht van autoracen niet in zozeer in het zo hard mogelijk in een rondje rijden, maar de kans om live aanwezig te zijn bij een echt ongeluk.

    Bij het ontwerp van het nieuwe circuit dient dan ook volop aandacht te worden gegeven aan deze wens van het volk, kortweg samen te vatten als ‘samen rijden, samen sterven’

    Een circuit zonder laffe zaken als grindbak, bandenstapel, of uitwijkstrook. Ter verhoging van de aantrekkelijkheid ontbreken tribunes. De toeschouwers staan direct langs de baan en worden zo indachtig het huidige regeringsbeleid ‘samen leven, samen werken’ van toeschouwer tot participant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *