Ga naar de inhoud

Bekenden van de politie

De politie Kennemerland heeft nieuwjaarskaarten gestuurd aan veelplegers uit de regio, zo meldt De Telegraaf. Dit interessante initiatief…

De Verzamelde Kritische Raarlemmers (luid briesend, ogen toegeknepen van geconcentreerde haat, toxische stoom uit beide oren, dikke halsslagaders opgloeiend als Kerstverlichting, nekhaartjes steigerend) sperren hun muilen wijd open en…


Ach, jongens, doe me een lol! Kunnen jullie je decibellen voor de verandering niet ergens anders lozen vandaag? Want stel je voor, terwijl wetshandhavers op bureaus elders van ranzige oliebollen zaten te schranzen of verveeld pijltjes gooiden naar een mug shot, zat ons eigen Haarlemse blauw op de Koudehorn ijverig zij aan zij, puntje van de tong tussen de lippen, en piekerde (sans rancune!) over toepasselijke nieuwjaarswensen voor hun beste bekenden.

“Weet jij wat voor Simon W.? Ik heb ‘m gisteren nog twee keer opgebracht, maar er schiet me echt niks te binnen.”

En die dingen zijn nooit simpel. Want Ronald W. alias Ronnie Rolex, moet die nou wel of niet een kaart? Met twaalf veroordelingen is hij een randgeval. Is er een duidelijke officiële richtlijn, of moet het op gevoel? Bolletjes Bert staat op elf, die moet natuurlijk niet jaloers worden. Enz. Daar zijn vast overuren gemaakt.

Ik hoop dat ze een paar kaartjes terugkrijgen.

HET RADA WENST DE POLITIE KENNEMERLAND EN ALLE VEEL- EN MINDER- EN GEHEELNIETPLEGERS EEN CRIMINEEL GOED 2008!!!

.

1 reactie op “Bekenden van de politie”

  1. Vooruit dan maar: “ik zal het noooooooooooooooooooooooit meer doen”. Ook een goed 2008 trouwens. Oh ja, die knallen in de mist waren van mij, ergens goedkoop kenne krijge.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *