Ons kiest ons

De jeugd maakt furore in de Haarlemse raad, althans volgens de Haarlemse raad (39 leden). Boven Cees-Jan Pen (35 jaar, CDA, in totaal vier stemmen) en Jeroen Fritz (25 jaar, PvdA, zeven PvdA-stemmen) eindigde – prima inter pares!! – Tenda Hoffmans (35, Groen Links, tien stemmen) als winnares in de door Grote Broer het HD opgezette verkiezing van het BESTE RAADSLID VAN 2007.

Op de foto lijkt Tenda met haar felicitatieboeket te zijn blijven haken achter een opstijgende luchtballon. Het is duidelijk: ‘Enthousiast en gedreven’ (of meegesleept). Ondanks haar onervarenheid mixt de politica al metaforen als de beste, getuige haar commentaar op de behaalde titel: “Ik voel me als een vis in de vijver van de politieke arena.” (HD 2-1-’08)

Meest gewaardeerde wethouder werd Chris van Velzen (VVD), die Divendal met 28-6 plette. De andere twee deden helemaal voor spek en bonen mee. Diverse raadsleden karakteriseren Van Velzen als ‘daadkrachtig’ en ‘helder’.

Daadkrachtig, daar wil het RaDa desnoods nog wel aan, maar helder??????????? Zo helder als een homp droge stopverf. Een gewiekste scharrelaar eerder!! Zoals hij ineens een half kerkje op de kop tikt bij een projectontwikkelaar om als tentoonstellingsruimte te gebruiken voor Haarlem Cultuur 2008… Als het in 2009 ineens wordt verhuurd als showroom voor oldtimers, zal hij er geen sigaar minder om roken.

Ten slotte: nog één nachtje waken en dan weten we wie van tien kandidaten de Haarlemmer van het Jaar wordt. Hevige verwarring vandaag vlak voor het laatste juryberaad, toen boze tongen beweerden dat een van de topfavorieten, de ontembare, nimmer versagende, van energie stuiterende Ziggy Klazes, zich dit jaar had laten bijstaan door enkele Hulpklazes.

Ik benadruk, het is maar een gerucht, maar het zou het raadsel van haar alomtegenwoordigheid verklaren…

.

7 gedachten over “Ons kiest ons

 • 03/01/2008 om 00:12
  Permalink

  @Franz: dat vind ik wel weer érg scherp gesteld.

 • 03/01/2008 om 01:01
  Permalink

  Is Divendal een nakomeling van
  Herman Divendal?

 • 03/01/2008 om 09:54
  Permalink

  We zijn het niet geworden. Maar wij willen wel graag dit veelgelezen platform gebruiken om eenieder die ons, in aanloop tot de uitslag van deze zinderende competitie, heeft gesteund. De teleurstelling is groot, verslagen zijn wij, in elke denkbare vorm. Maar verliezen van een bokser stond ook hoog op mijn verlanglijstje,dus Nol: gefeliciteerd ! Wij gaan nu voor de olifant, er zijn immers nog genoeg porseleinkasten.

 • 03/01/2008 om 10:44
  Permalink

  ehm… bedanken… ‘eenieder die ons heeft gesteund bedanken’ moest daar staan. Dus.

 • 03/01/2008 om 20:51
  Permalink

  Hee, die haarlemmervanhetjaarverkiezing is geheel aan mij voorbijgegaan. Was er geen categorie Webloggers, de Harlem Bloggies of zo?

 • 04/01/2008 om 00:41
  Permalink

  @Z.: En je kunt nog minstens twintig jaar meedoen, die rit in een open landauer door de binnenstad komt nog wel een keertje.
  @iamzero: Een H’lem Bloggie? Ach… Zullen we niet liever trots en ongenaakbaar blijven?
  @Nel Hubers: Geen flauw idee, sorry.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *