Ga naar de inhoud

Man met koe

Aan Gedeputeerde Ton Hooijmaijers, die woensdag met een levensgrote houten koe door de Kalverstraat liep om de zichtbaarheid van het provinciebestuur te bevorderen in het kader van de campagne Wat Kies Jij.

Beste Ton,

Als één medium zich sinds zijn oprichting heeft ingespannen om de zichtbaarheid van het provinciebestuur te vergroten, is het wel het Raarlems Dagklad. Ongeveer dertig amusante en kritische stukjes telt de desbetreffende categorie inmiddels (zie de links links) en het is een publiek geheim: ik heb een zwak voor je. Anders dan andere Gereputeerde Gedeputeerden van Noord-Holland ben jij altijd jezelf.

Noem het een kracht, noem het een zwakte, maar jij bent jezelf. En dat mogen we weten, sterker nog, dat zúllen we weten. Soms is het nogal veel zelf voor het goede. Dan stijg je ineens gevaarlijk ver boven het maaiveld uit, zoals bij de stunt van vorig jaar toen je op die hoogwerker stond. Gelukkig kan het RaDa nooit lang boos blijven op zijn eigen knuffelgedeputeerde.

Toen je evenwel op je weblog aankondigde na het kerstreces een nieuwe campagne te zullen lanceren, was het de redactie al bang te moede en die vrees werd helaas bewaarheid. “Niets is mij te gek om te laten zien wat burgers voor hun belastingcenten terugkrijgen,” zei je (zij aan zij met die koe) tegen RTV-NH en dat heb je inmiddels meer dan bewezen.

Heb je je van tevoren ook afgevraagd of het voor ons burgers niet te gek was? Als CvdK H.C.J.L. Borghouts of een gelouterde Gedeputeerde als Cornelis Mooij of je senior PR-adviseurs of je vrouw het je dan niet durven zeggen, moet deze burger het maar doen: Ton, je liep voor schut. Een man met een koe, het had iets uitgesproken oenigs, iets (vergeef me het woord!) provinciaals.

Als deze campagne jammerlijk mislukt (en dat kan haast niet missen), denk dan vooral niet dat het volgend jaar nóg gekker of grootser moet – dat je 30.000 opblaasgedeputeerden verspreidt onder de Noord-Hollandse bevolking, of dat je je in week 52 door een bevriende VVD-chirurg laat ombouwen tot Gordon of Hans Wiegel.

Neem van mij aan, met jouw zichtbaarheid is niets mis. Het schort je aan onzichtbaarheid. Blijf het RaDa lezen, dan kunnen we daar samen aan werken.

Met vriendelijke groet,

De voltallige eenpersoons hoofdredactie.


.

3 reacties op “Man met koe”

  1. Sinds Sarkozy president van Frankrijk is denk ik steeds vaker, verdomd, net Hooijmaijer.

  2. Een man naar mijn hart, die naamgenoot van me. Laat tenminste ‘hardop’ weten aan welke onzin de provincie ons bijelkaar gesprokkeld belastinggeld besteedt.
    Doorgaan, zou ik zeggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *