Ga naar de inhoud

Figuranten

Je kunt de mensheid indelen in hoofdrolspelers en figuranten (één ding moet ik de mensheid meegeven, je kunt ‘m indelen in van alles en nog wat) en voor wie meent dat hij voor figurant in de wieg is gelegd, staat er een intrigerende oproep op de cultuurpagina van Brote Groer het HD.

De Toneelschuur zoekt figuranten voor de voorstelling Winterverblijf van theatermaakster Lotte van den Berg. Die trok door Siberië en Mongolië (je kunt de mensheid indelen in mensen die het na een tocht door de onafzienbare Siberische steppen wel weer even welletjes vinden en de rest, die, als ze toch in de buurt zijn, zich de eindeloze steppen van Mongolië niet laten afsnoepen) en gebruikte haar reiservaringen voor het toneelstuk.

Het stuk gaat over een kerkdienst in een kille schuur: ‘over mensen die hopen te geloven’ (je kunt… in mensen die hopen te geloven en in mensen die hopen niet te geloven en mensen die hopen te twijfelen – we hebben zo bezien best het een en ander gemeen als mensheid onder elkaar).

De figuranten (van wie sommige ongetwijfeld hopen te geloven in een internationale podiumdoorbraak) hoeven geen toneelervaring te hebben. ‘Iedereen mag meedoen.’ Wat je moet doen, wordt jammer genoeg niet vermeld. Als figurant moet je niet te veel vragen stellen. Alle eisen die je als buitenstaander zou kunnen bedenken ( 1. niet allergisch voor nertsjassen, hooi of wierook, 2. winterhard 3. vloeiende beheersing van het Ket en Boerjatisch) worden niet gesteld.

Dus wie altijd al eens tussen de pijdragende monniken in Irkoetsk heeft willen staan, grijpe zijn kans op 23 jan. Misschien zien we elkaar!

.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *