Ga naar de inhoud

Niet mis te verstaan

“Hij is goed te verstaan,” zei Georgina Verbaan toen haar co-presentator bij het Grote Poëziecircus haar vroeg om een eerste reactie op het optreden van Erik-Jan Harmens.

Dat waren ware woorden, want Harmens is één van de grote stemmen onder de moderne Nederlandstalige dichters. Specialist in barsheid en gebulder. Voor wie hem nooit met eigen oren heeft gehoord: hier leest hij een mooi gedicht over autisme en hier (met subtiel stil spel van Simon Vinkenoog op de achtergrond) ‘Hol’, een parodie op Ginsbergs fameuze ‘Howl‘.

Harmens komt op 24 januari naar Haarlem, op uitnodiging van Lucas Hirsch (een stadgenoot, stadgenoten!) aan wie wij zo langzamerhand een interessante en gevarieerde reeks optredens danken, de Kleine Revolutie Producties. Toegang gratis. We worden verwend, zou ik zeggen.

En als jullie dan toch in jullie Haarlem Cultuur Agendaatjes zitten krabbelen, beste Raarlemmers, op 29 januari houdt Martin Hendriksma (voormalig cultuurchef van Grote Broer het HD) een lezing in de de Kennemer Boekhandel over zijn eerste roman, ‘Familievlees’.

Ik heb het boek nog niet gelezen, dus het is te vroeg om hier een potje te zitten martinrossen, maar wat Hendriksma erover vertelt aan RTV Drenthe is in elk geval onderhoudend. Over de directeur van de worstfabriek die de WC-pot met opzet scheef laat zetten, opdat de arbeiders er in ‘zijn’ tijd niet uitgebreid hun tijd voor nemen. En meer zulks.

2 reacties op “Niet mis te verstaan”

  1. Woorden in de Waagschaal, Jawel! Van harte aanbevolen o.a. omdat de ontdekking van 2007 (op het zondagse muziekpodium ‘de Waag’) Merel Hutten het woordengebrei komt verluchtigen met haar zang én pianospel!

  2. Kleine Revolutie Producties

    Komt allen in groten getale naar het Patronaat, deze aflevering van Word Lounge: Een Kleine Revolutie gaat een hele speciale worden!

    Zaal open om 20.00
    24 januari 2008

    KRPH

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *