Ga naar de inhoud

Na Lieven komt Max

“Trouwens, het gaat me er ook niet om dat ik nu mijn eigen stokpaardjes ga bereiden…”

Bovenstaande zin komt niet uit de receptenrubriek van Grote Broer het HD (‘marineer de stokpaardjes 24 uur in een badje van ketchup en bruine beits’), maar uit een artikel van Henk Geist over Haarlems nieuwe stadsbouwmeester, Max van Aerschot, die ber??den kennelijk uitspreekt met een korte ij / lange ei… uh, nee…

Hoe dan ook, Van Aerschot wordt de opvolger van Joop Slangen en hij is voornemens veel van zichzelf te vergen. ‘Een koffer vol ambities en ideeën’, luidt de kop boven het artikel. En als stadsbouwmeester wil Van Aerschot ‘het geheugen en geweten van de stad’ zijn.

Het geheugen en geweten, toe maar! Me dunkt geen eenvoudige combi, dat zullen jullie met me eens zijn, beste Raarlemmers, want was het geheim van een schoon geweten niet een slecht geheugen?

Hoogste tijd voor een virtueel rondje door de stad om te zien wat Van Aerschot her en der heeft aangericht / heeft doen verrijzen. Zijn eigen webstek is daarvoor het beste uitgangspunt. Oordeel zelf. Of je het mooi of lelijk vindt, de man heeft niet stilgezeten: hij tekende voor de bekende ING-bank aan de Wilhelminastraat, het Dantuma kantoorgebouw bij Droste, de nieuwbouw aan de Nassaulaan , de kantoortoren Oostpoort en nog veel meer.

N.B. De gemeentelijke website is nog niet bijgewerkt: ‘stadsbouwmeester’ geeft daar slechts één hit: Lieven de Key (1560? -1627).

.

2 reacties op “Na Lieven komt Max”

  1. Niet alleen Henk Gijst gleidt uit: vandaag lees ik in HD in een berichtje over de stadshaven: ‘De wethouder zij het ‘gevoelen’ van een meerderheid in de raad hierover te delen.’

  2. Ik vind dat Max van Aerschot wel goede dingen maakt voor Haarlem. Niet het gebruikelijke beton en glas.
    Toevallig zit ik zelf in een kantoor van Max van Aerschot (gebouw 6 van het nieuwe Energie complex), recht tegenover de tekenstudio’s van Gerrie Hondius.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *