Ga naar de inhoud

Proloog

Tot voor kort zag ik de weblogger als een vrouw die de vogeltjes in de tuin voert. Zodra ze heeft gestrooid, komen de mussen en spreeuwen op de kruimeltjes af. Mussen uit de buurt, vaak dezelfde (van sommige weet ze zelfs precies hoe ze tsjilpen), die af en toe hun makkers tippen dat er iets te halen valt.

Sinds ik web-log.nl moet betalen om het Raarlems Dagklad te vrijwaren van flakkerende reclameboodschappen, krijg ik als goedmakertje de beschikking over gedetailleerde statistieken. Ik kan nu zien welke stukjes men leest, en hoe vreemde vogels (exoten, dwaalgasten) het Rada weten te vinden en wat er dan van hun gading is.

Dat beeld van die vogeltjes blijkt aan herziening toe: veel meer bezoekers dan ik dacht, komen hier min of meer toevallig via Google of rss-feeds. Prima natuurlijk, alleen sprong één stukje er wel héél erg uit. Ik schreef het ruim twee jaar geleden.

Is het zó goed? Nee, het is niet beter dan de andere 900 stukjes in het archief. Toch komt naar schatting één op de twintig bezoekers speciaal voor dit stukje. Eén op de twintig!

Het begon me te irriteren, trouwe, trouwe Raarlemmers (tegenover jullie durf ik het wel te bekennen) en ik besloot het stukje te voorzien van een voorwoord.

Ziehier de toegevoegde proloog van de Vagina-monoloog.

.

6 reacties op “Proloog”

  1. Beste Marius,
    is het niet “en haar ‘kut’ is DE mijne niet” in het stukje dat je eerder schreef? Ik bedoel, zo’n geval is toch niet onzijdig?

  2. @O’geer: Ahum… Er is destijds ongetwijfeld lang over getwijfeld. Jouw formulering heeft (geef toe!) ook zijn nadelen. En mijn ‘het’ laat zich door de eerdere aanhalingstekens lezen als ‘het / mijn gebruik van…’.
    Maken gediplomeerde taalpuristen hun handen vuil aan dit soort drieletterproblemen?

  3. @O’G: Misschien (ook al ken ik al die tekentjes niet), maar niettemin: toen ik het stukje herlas heb ik er ook weer even over nagedacht. En je bent de eerste die het aanhangig maakt (die dwaalgasten komen nooit met zoiets). Het was goed om er even met iemand over te praten!

  4. Ben ik volstrekt afwijkend als de flakkerende reclameboodschappen mis? het Internet was toch van iedereen en meer in het bijzonder van de HEAO jugend die desnoods hun moeder verraden voor een hogere doorklikrate?

  5. @Henk S.: De flakkeraars zijn (gelukkig voor jou) ver in de meerderheid. Zelf ben ik erg in mijn nopjes met de Firefox-extensie Flashblock, die potentiële aandachttrekkers op het scherm bevriest tot ik er op klik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *