Ga naar de inhoud

Poëziespits

Ik kan hier mijn kont niet keren. Pallets met sonnetten, bananendozen vol manuscripten en op de radiatoren ontdooien maanden geleden ingevroren metaforen. 31 januari, weten jullie wel!

Alle hens aan dek, iedereen moet aan de bak. Vrienden, buren, we hebben hier thuis dit jaar zelfs een oproepkracht die de losse rijmwoorden sorteert en de natte sestetten aan de drooglijn hangt. Zelf maak ik me verdienstelijk door op de grond gevallen cesuren tussen de versvoeten te zetten, een secuur werkje, waarbij je verdomd goed op je tellen moet passen.

De huisdichteres ondertussen ligt temidden van al deze bedrijvigheid op haar chaise longue en laat de inspiratie vloeien. Af en toe reik ik haar een briefje aan met een zojuist binnengekomen bestelling.

 

Kan dat nou werkelijk niet anders? Het is godbetert elk jaar hetzelfde liedje met Nationale Gedichtendag! Alles komt tegelijk en de liefhebber weet niet wat hij kiezen moet en laat noodgedwongen een aantal evenementen schieten.

Zelf ben ik ‘s avonds in de stadsbibliotheek bij Poëzie op Zolder, met de prijsuitreiking van de wedstrijd voor amateurdichters. Naar de workshop van George Moormann in het Dolhuys kan gelukkig iedereen toe, die is ‘s middags van 14 -16 uur. ‘s Avonds om 19.30 uur is de stadsdichter (cum stedemaagd) te horen in Galerie 37 aan het Groot Heiligland bij de aan fotograaf Rob Mast gewijde tentoonstelling Topek@. En verder…

En verder… zoeken jullie het zelf maar uit.

.

7 reacties op “Poëziespits”

 1. Best raarlemsdagblad.

  Haarlemlokaal vind het leuk om af en toe stukjes uit jullie weblog te gebruiken op onze home page. Natuurlijk met bron vermelding en een aantal hyperlinks naar jullie site.

  Wij hebben dat ook zojuist gedaan en wij hopen dat u dat niet er vind.

  Vrgr Erwin Bakker, haarlemlokaal.

 2. Merkwaardig: onder de laatste berichten ter linkerzijde staat dit logje te boek als poziespits.

 3. Marius (red. RaDa)

  @E.Bakker: ‘Jullie’? Ik run het RaDa in mijn dooie, eenzame eentje.
  Zolang HaarlemLokaal niet het hele stukje op zijn site afdrukt, is het wat mij betreft in orde. Wie weet hoe wij elkaar nog van dienst kunnen zijn.

 4. Haha, eenzaam. Ok

  Ik zal in het bericht altijd een lees verder linkje maken naar jullie website.

  Groetjes Erwin

 5. @schulp: hadieschulp!!! Ja ceders planten tegen het broeikaseffect, dat niemand daar eerder opgekomen is… En voor hetzelfde geld plant je er twee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *