Ga naar de inhoud

Lesinvaller

Bestaat er al een term voor de lichte genotshuivering, om niet te zeggen frisson, die ik ervaar wanneer Google meldt dat de ‘zoekbewerking’ van een door mij gesignaleerd woord ‘geen overeenkomstige documenten heeft opgeleverd’?

Gisteren viel mijn oog in een personeelsadvertentie van het Mendelcollege op een vacature voor ‘lesinvallers’.

Lesinvaller? Nul hits bij Google, dus waarschijnlijk hebben we hier in Haarlem de nationale primeur. Ik vermoed dat de lesinvaller het antwoord is op de 1040-urennorm van staatssecretaris Van Lippe Bijsterveldt, in het veld bekend als de ‘ophokplicht’.

 

Schaal 5 krijgen de lesinvallers op het Mendel. Toe maar! Bij schaal 6 was het financieel waarschijnlijk gunstiger geweest de door het ministerie opgelegde boetes op te hoesten. De vraag is wat je van de nieuw benoemde functionaris mag verwachten.

“Hi guys! Ik… uh… Hé, KAN HET WAT ZACHTER!!!!… Sorry, hoor, ik kom hier ook maar binnenvallen als lesinvuller…nee, ‘-valler’ bedoel ik. Ik ben Wibo. Wie?? Wie??? Ik begrijp je niet! Oh ja, leuk hoor! Goed, dat was dus een grapje, begrijp ik. Nou, pak allemaal je boeken maar voor je…. Wat? Niemand boeken? Luister, ik ben hier tot het eind van dit jaar aangesteld als jullie vaste vakkenvuller, dus neem voortaan je spullen mee voor als ik weer lesinval… Begrepen? Nou, dan moeten we improviseren, da’s niet zo mooi. Tja, ik weet niet… Of heeft iemand van jullie misschien een inval?”

.

5 reacties op “Lesinvaller”

  1. Marius (red. RaDa)

    @Pl.P’tje: LB (schaal 10)is tegenwoordig de gebruikelijke honorering voor een ‘gewone’ (eerste- of tweedegraads)leraar. Sommige oude eerstegraders hebben nog LD (= schaal 12). De lesinvaller zit met schaal 5 in een eigen categorie.
    LB = Low Budget?

  2. goeie trend, marktconform invullen die functies, stuk verantwoordelijkheid, wederzijds respect, vaste plaats in het team, voorbeeld van goed opgevangen haags beleid, niet op lauweren rusten, niet bij de pakken neerzetten, positief, toekomstgericht de uitdaging aangaan, geen elitaire koninkrijkjes, stuk out-of-the-box denken, if-you-can’t-beat-them-join-them-that’s-the spirit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *