Ga naar de inhoud

Bloemetjesgordijn?

Vandaag is oud-voetballerJan van Halst als analist te gast bij het RaDA.

“Jan, je hebt neem ik aan een aantal instructieve en spectaculaire momenten voor ons uitgezocht?”

 

 

“Ja, laten we maar meteen maar beginnen. Als eerste heb ik het beeld stilgezet op de Grote Markt. Wat direct opvalt als je naar de rode cirkels kijkt, is dat in dit systeem de ruimte tussen de linies wel érg groot is. Er vallen daardoor gaten, en doordat er niet consequent wordt aangesloten, worden die niet gedicht. En let nou eens op de neuzen. Gewone neuzen, heb ik het over, hè! Dat is het eerste dat opvalt, het zijn gewone neuzen en nou zou dat op zich nog op te vangen zijn mits ze dezelfde kant op wezen. Dan moet je diepgaan richting Riviervischmarkt. Maar kijk nou eens, naar deze paarse driehoeken… Er is totaal geen coördinatie, niemand die de lijnen uitzet!!!

Vergelijk je dat met echte toppers als Maastricht, Eindhoven of Den Bosch, dan zie je daar veel meer automatismen – eeuwenlang ingeslepen patronen heb ik het over (kijk, ik heb ze hier op het Vrijthof aangegeven met groene lijnen)

 

die onontbeerlijk zijn voor wie mee wil komen in het internationale Carnaval. Dus wil het hier in Haarlem ooit wat willen worden, als je als stad de ambitie hebt de concurrentie met het zuiden aan te gaan, dan is dat de eerste vereiste – dat de poppetjes op de juiste plaats staan. Voor een goede polonaise zou je daar eigenlijk met de hele bevolking hard op moeten trainen…

Hé, woont Barry Hughes nog bij jullie in de buurt?”

.

2 reacties op “Bloemetjesgordijn?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *