Ga naar de inhoud

Géén familie!

Zoek de overeenkomsten: Johan van der Sloot, Yvonne van der Sloot, Nicolas van der Sloot en Arie van der Sloot.

De Verzamelde Kritische Raarlemmers: “Hé, lulletje lampekatoen! Ga iemand anders in de veiling nemen, zo stom zijn onze IQ-en nou ook weer niet, hoor!”

Rustig nou, jongens! De kwestie ligt ingewikkelder. Ze heten weliswaar allevier Van der Sloot, maar er is veel meer aan de hand! Ik weet dat dankzij een knap staaltje onderzoeksjournalistiek van Grote Broer. Het HD zette twee man op de zaak en weten jullie wat? Johan, Yvonne, Arie en Nicolas van der Sloot zijn … zitten jullie stevig? … GEEN, ik herhaal, GEEN familie van Joran! Ondanks die identieke achternaam!

Journalisten Frenk Klein Arfman en Carlo Nijveen (die vannacht van de stadsredactie vertrokken voor een mediatour door Amerika) traceerden vier lokale Van der Sloten en wonnen hun vertrouwen. Urenlang reden ze met hen rond in een speciaal geprepareeerde HD-auto. De met verborgen apparatuur gemaakte opnamen geven uitsluitsel over een vraag die de Haarlemse bevolking al dagen bezighoudt.

Het staat nu onomstotelijk vast: bij Arie (geen familie) vraag men om de haverklap of hij familie is, Nicolas (geen familie) vreest ieder moment dat iemand het hem gaat vragen (hoewel niemand dat tot nu toe deed), Yvonne (geen familie) heeft één iemand moeten teleurstellen (‘nee, geen familie!’) en Johan (geen familie) gaat gebukt onder de kantoorhumor: op zijn printjes veranderen collega’s ‘Johan’ in ‘Joran’.

Drie dagen na Super Sunday herneemt het leven hier thuis zo langzamerhand zijn gewone gangetje. Het enige is dat we sinds de uitzending van Peter R. de Vries ons glasservies beduidend minder gebruiken. Het begon ermee dat we uit nieuwsgierigheid opzochten wat een jelly shot was en van het een kwam het ander. Muntthee, grenadine, verse jus, warme chocolademelk met slagroom, het houdt niet op! Het is gezellig en milieuvriendelijk bovendien: het scheelt enorm in de afwas als je eens wat vaker uit elkaars navel drinkt.

.

2 reacties op “Géén familie!”

  1. Ik had al een beetje het vermoeden dat wij verkeerd bezig waren toen wij, zijnde de voltallige redactie van Haarlem 105, gingen speuren naar lokale Jorans om hen te vragen of ze ‘familie zijn’ van de Joran der Jorans…Met ontzag kijken wij dan ook naar de methode van de Grote Broer in deze. Ik ga de verborgen apparatuur maar weer van mijn fiets afhalen, het wordt niets meer…
    Wel hebben wij bedacht dat wij undercover, verkleed als journalisten, gaan onderzoeken hoe moeilijk het is om met een nepbom en een partij cocaïne de Zuidtangentbus binnen te komen…wordt vervolgd….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *