Ga naar de inhoud

Stamgasten?

Een luchtig logje vandaag, beste Raarlemmers. Uit consideratie met de hier heersende geestelijke en lichamelijke spierpijn: ik neem aan dat jullie vandaag allemaal de Tractatus hebben herlezen, en experimenten met verloofdes en appels onder tafels doe je tenslotte ook niet iedere dag. Gelukkig heeft iedereen een week om te recupereren tot Onwijsgeer opnieuw toeslaat.

Eerst een boekentip: vorige week zag ik bij De Vries stapels boeken van wijlen uitgeverij Schuyt & Co. €2,50 per stuk, drie voor vijfeuro.

Ik kocht De Toekomst van Gisteren (over nimmer verwezenlijkte Haarlemse bouwvisioenen), Van accijnsbrief tot Zuidam van A.F.J.Niemeijer, over de Haarlemse scheepsbouwvan 1274 tot heden en De Verborgen wereld van Democriet (een kolderiek en dichtminnend genootschap te Haarlem,1789-1869, red. Bert Sliggers). Niet alleen leuk voor über-Haarlemmers, lijktme.

En verder?

In de Engelszstraat maakte ik deze foto. Omgekeerde lege fles twee meter boven de grond aan boom bevestigd. Voor de flessenhalsbandparkietof een andere stamgast? Ik kon het niet raden.

1 reactie op “Stamgasten?”

  1. Dank voor de boekentip! Namens de bewoners van de Engelszstraat hierbij een knutseltip voor de RaDalezers die begaan zijn met onze stam- en dwaalgasten in barre koude tijden.
    Na het knutselen is het wel zaak dat je in de gaten houdt wanneer de fles weer gevuld moet worden zodat je je gevleugelde vrienden niet in de kou laat staan.

    http://www.knutselidee.nl/startzoeken.htm?voederhuis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *