Ga naar de inhoud

Nam Ton

‘EEN MILJARD CHINEZEN EN TonHooijmaijers: A LOVE STORY!

RaDa-lezers weten eral alles van!

Van het NH-businesspaviljoen bij de komende Olympische zeilwedstrijden, van wokmarathons en copieuze bamigala’s met tout Shandong aan de oevers van de Gele Zee, en van Gereputeerde Gedeputeerden die (‘één contact is geen contact’!) vaker in Qingdao worden gesignaleerd dan in Wormer en Purmer.

En overal waar die uitgekookte Noord-Hollanders, kaas uitdelend, kowtowing en nijver netwerkend met duurzame stokjes, hun duizelingwekkende zakentransacties voorkoken, doen ze de Chinezen paf staan door ook nog eens vrolijk mee te kouten over hun rijke cultuur, hun geschiedenis, over de Qing-dynastie en de Ming-dynastie. Zo stelde ik het me voor. Tot gisteren.

Op zijn weblog schrijft Ton Hooijmaijers op 16 februari: ‘De reünie voor de deelnemers aan de vorige handelsmissie naar China viel samen met de viering van het Chinese Nieuwjaar. Bij Nim Tan, in het Amsterdamse Chinatown, zaten diverse politici, ondernemers en vele andere belangstellenden die het belang zien van een goede band met het grootste land ter wereld waar 25% van de wereldbevolking woont.’

Nim Tan????? Nergens te vinden met Google.

Of toch gewoon Nam Tin?

Help, als Ton met de Amsterdamse Chinezen al in de fout gaat…?! Ineens zou ik niet verbaasd zijn als uit Qingdao in plaats van de tien bestelde drijvende bokken straks honderd zeecontainers arriveren met (ik noem maar wat) ganzeneieren in maïsolie.

.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *